Gå til sidens hovedinnhold

Politikere: - Ikke kast stein i glasshus

Artikkelen er over 4 år gammel

Hvordan kan en få respekt og troverdighet til politikerne, når debattene og avisinnleggene er på det nivået som de er, spør Marit Kristine Femmen.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg registrer de debattene som går i de ulike medier i forbindelse med valget til høsten. Mange med meg er lei av at det stadig er ulike partier som påstår at de har vært best til å styre landet / kommunene. Skal partiene få velgere til å stemme på seg, må det bli slutt på å kaste stein i glasshus.

Vis heller hva som er viktig for samfunnet og finn ut hvordan en skal få gjennomført det som blir vedtatt uansett hvem som sitter med makta.

Med min erfaring i både sentrale og lokale posisjoner er det helt avgjørende hvordan en utøver ledelse på alle nivåer.

Det blir mer politiker forakt ved å henge hverandre ut, og dermed mindre av folk som går til stemmeurnene til høsten.

Den retorikken som føres har gått ut på dato. Jeg er ikke sikker på at den retorikken som har vært ført over år holder lenger. Fortell velgerne hva ditt parti vil bidra med og ikke snakk om hva andre ikke fikk til.

Flere jeg har snakket med blir så lei av den måten debattene blir gjennomført på. Vi får håpe at det blir annerledes. Hvordan kan en få respekt og troverdighet til politikerne, når debattene og avisinnleggene er på det nivået som de er.

Vi trenger politikere som kan samhandle både sentralt og lokalt. Det er nesten ikke lenger noe å drive politikk for, midlene er bundet opp i gjeld og store levekårsutfordringer i samfunnet og endringer som tvinger seg fram.

Hvordan får en best mulig ressursutnytting av det som skal forvaltes på alle nivåer? Jo, stikkordene er samhandling og dialog, også for politikere.

Marit Kristine Femmen

Kommentarer til denne saken