Dette blir det nå en endring på. VY har nemlig foreslått at det skal gå tog til og fra Rakkestad også i helgene. Og får de det som de vil så kan rakstingene fra 10. desember 2023 ta det siste toget fra Oslo klokken 23.00 alle dager i uken, også lørdager og søndager.

- Dette er en skikkelig gladnyhet, forteller en strålende fornøyd Karoline Fjeldstad. Ordføreren har jobbet lenge for å få togavganger også i helgene og det har ikke gått ubemerket hen i VY.

- Ulf Bakke som er sjef for utvikling og analyse i VY ringte meg ens ærend for å fortelle at nå hadde de lagt inn Rakkestad, sier Fjeldstad og ler. Det har tydelig lønt seg å være på.

Tetter hull i tabellen

Ikke bare skal det gå tog i helgene, men rutetabellen har hatt noen hull som også nå blir tettet ved at det skal gå flere avganger på hverdagene også.

- Grunnen til hullene er at det bare er to togsett på linjen. I rushtiden er det satt opp halvtimesavganger fra Mysen og da rekker ikke toget å kjøre til Rakkestad, forklarer ordføreren. I dag går det ingen tog mellom klokken 7.16 og 9.46. I følge VYs forslag skal det settes opp en avgang også klokken 8.44. Hullet i tabellen blir mindre, men det mangler fortsatt en avgang rundt klokken 8 om morgenen. Det forsikrer Fjeldstad om at hun jobber med å få løst.

- På kort sikt forsøker vi å få buss på det tidspunktet, men på lengre sikt må vi få tre togsett på linjen. Jeg jobber opp mot fylkeskommunen om finansieringen av et tredje togsett.

Toget skal stoppe der det bor folk

For passasjerer til og fra Heia stasjon er situasjonen på hverdagene mer eller mindre uendret med bare ett stopp ekstra på morgenen.

- Vi ønsker at toget skal stoppe der det bor folk, og det jobbes med å få toget til å stoppe oftere også på både Heia og Eidsberg. På Slitu stopper det på forespørsel, sier Fjeldstad optimistisk. Og selv om ordføreren begynner å bli godt fornøyd med togtilbudet er hun likevel ikke helt i havn.

- Jeg skulle jo ønske toget gikk til Sarpsborg og jeg ser en fornyet interesse for å ta i bruk hele østre linje. Og tenk hvis linja til Stockholm blir lagt gjennom Østfold, da kunne vi koble oss på den linja også. Ordføreren bobler over av entusiasme:

- Det er viktig å ikke tenke for lite og på for kort sikt!