Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Rakkestad:

Østfolds skjulte skatt

Annonse fra Lead Supply

Rakkestad kommune ligger i landlige omgivelser med flotte naturopplevelser, sommer som vinter. Sett pris på det Norge har å by på og sett kursen mot Rakkestad neste langhelg eller ferie.

Denne kommunen er absolutt verdt å utforske. Her finner du store arealer velegnet til friluftsliv, historisk tilknytning til 2. verdenskrig og gode forbindelser til hovedstaden Oslo. 

Det kan sikkert også friste med flotte strender, museum, restauranter, handlegate? Eller kanskje det frister med actionfylte aktiviteter, for eksempel gokart og fallskjermhopping? Man finner altså noe for enhver i hjerte av Østfold.

Noen tilbud er billigere enn andre, og dersom du lar deg friste av de litt dyrere alternativene kan et lite forbrukslån kanskje være nødvendig? På Matchbanker.no kan du sammenligne lånene på markedet og få en egen liste med de lånene som passer dine behov. 

Friluftsliv i Rakkestad

For de som er interessert i friluftsliv vil Rakkestad være helt perfekt. De har markerte stier og løyper for både fotturer og skiturer. Det er også flere muligheter for dem som liker å sykle i naturen. Du skal ikke se bort i fra mye sopp og bær på sommerhalvåret. En av de mest populære turene går opp til Rakkestad sitt høyeste punkt, Linnekleppen (325 moh). På toppen står det et gammelt brannvakttårn. Fra det 17 meter høye tårnet får man en vakker utsikt over store deler av Østlandet, og på klare dager kan man se helt bort til Gaustadtoppen.

Dersom du er liker jakt og fiske er Rakkestad stedet for deg. Det er mange muligheter når det kommer til fiske. I denne kommunen finner du blant annet skogsvann med ørret og abbor. I de større vann og elver kan du få de fleste fiskearter vi har i Norge. Vær obs på at de fleste områdene krever tillatelse og fiskekort for å få lov til å fiske. Dersom du ikke er interessert i å betale for fiske, finnes det også muligheter for gratis fiske i sentrumsområdet. Mulighetene for jakt på rådyr og småvilt er gode i de store jaktområdene Rakkestad har å tilby. Du kan kjøpe sesongkort til høsthalvåret. For tiden kan det jaktes på rådyr, tiur og orrhane på de om lag 18 000 dekarene.

Dersom jakt og fiske ikke er for deg, kan du i stedet nyte varme dager på en av de to badeplassene kommunen står for. Ved Kolbjørnsviksjøen og Holtetjern finner du hvite strender, stupetårn og sandvolleyballbaner. I tillegg er det lagd flotte promenader og naturstier i områdene rundt. Det er heller ingen dum idé å utnytte de gode grillmulighetene på strendene.

På de mer regnfulle dagene kan det kanskje friste mer med en dag på museum, kino, cafétur eller shopping? For eksempel burde du sette av en dag til å besøke et av Rakkestad sitt kjente museum – hjemmefrontmuseet. På hjemmefrontmuseet lærer du om Norge under andre verdenskrig. Her finner du rundt 400 kvadratmeter med rundt 4000 gjenstander fra 2. verdenskrig. De tar deg tilbake til okkupasjonen, krigshandlingene, NS og freden. Få et innblikk i livet i Norge på den tiden, og hvordan soldatene i Østfold hadde det.

Litt mer action?

Rakkestad har også flere muligheter til de som foretrekker litt mer action. Nimbus fallskjermklubb holder til på Rakkestad flyplass. Her kan du hoppe fra 6000 fot i tandem med en profesjonell instruktør på ryggen. Faller fallskjerm i smak, kan du melde deg på kurs for å lære deg kunsten å hoppe i fallskjerm alene. Opplev følelsen av å være helt fri og falle i en fart på rundt 200 km/t – du kommer ikke til å angre.

Enda mer action og spenning finner du på Gokartbanen på Rudskogen i Rakkestad. Banen er internasjonalt godkjent og en arena for flere nasjonale og internasjonale mesterskap. Den er kjent for sine mange tekniske svinger og kuperte områder. Her kan du kjøre et eller flere heat med venner, familie, dra på utdrikningslag eller kollegaene. Det garanteres fart og spenning på Norges lengste bane. 

Realiserer feriedrømmene

Som du ser har du mye spennende og gøyalt i vente. Enten du er turist eller lokal, bør du absolutt utnytte deg av alt det flotte Rakkestad har å tilby. Gi deg selv et avbrekk i den travle hverdagen og sett kursen mot Østfold. Du er garantert gode minner og mer overskudd. 

Redaksjonen i Rakkestad Avis har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet