Det blir en regntung helg - snøen kan forsvinne helt

Det er ventet mye regn i Rakkestad i helgen.

Det er ventet mye regn i Rakkestad i helgen. Foto:

Ruskeværet som er ventet i helgen starter for alvor fredag kveld. Det begynner smått utpå ettermiddagen, før det tar seg kraftig opp utover kvelden.

DEL

I helgen inntar mildværet store deler av landet. Et lavtrykk som svever innover Sør-Norge fra Nordsjøen vil gi mye nedbør og mildvær i de kommende dagene.

Det betyr dårlige nyheter for dem som liker å ferdes ute og bedrive vinteraktiviteter. Mye av snøen som har falt i Østfold vil trolig forsvinne i løpet av to regnfulle dager.

Mye regn

Natt til lørdag er det meldt opp til sammen 16 millimeter med nedbør i form av regn. Utover lørdagen vil temperaturene stige og vil ligge på rundt fire til fem plussgrader gjennom helgen.

– Lørdag skal det regne ganske mye, og det er ventet mellom 20 til 25 millimeter nedbør i form av regn i løpet av døgnet, sier vakthavende meteorolog Dagny Svanevik ved Meteorologisk institutt i Bergen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Væromslaget vil nok gi vanskelige kjøreforhold, da det mest sannsynlig vil være underkjølt regn flere steder i Østfold. Meteorologene har sendt ut gult farevarsel, ettersom det fra sent fredag kveld til lørdag formiddag er ventet nedbør som stedvis kan fryse på bakken.

Vinteren kommer tilbake

Etter helgens ruskevær kommer vinterværet tilbake igjen. Utover mandag synker temperaturen, og går over på minussiden igjen i Rakkestad. Den fortsetter å synke utover uken. Onsdag neste uke er det meldt 6 minusgrader.

– Det blir kaldt og fint igjen til uka, poengterer Dagny Svanevik.

Ifølge værvarslet til Yr.no er det ventet varierende temperaturer, men gradene vil etter alt å tyde ligge på minussiden uka gjennom.

Artikkeltags