Var medaljekandidat…. trakk seg før start

NM-nedtur: Magdeli Støten ble nummer fire på 100 meter hekk på senior NM i fjor. I helgen trakk hun seg fra forsøket etter oppvarming på grunn av sykdom.

NM-nedtur: Magdeli Støten ble nummer fire på 100 meter hekk på senior NM i fjor. I helgen trakk hun seg fra forsøket etter oppvarming på grunn av sykdom.

Av

Magdeli Støten (22) var i Bergen på Hoved NM. Rakkestad-jenta trakk seg like før start fra forsøket på korthekken.

DEL

BERGEN:- Kroppen ble som en ovn etter oppvarmingen. Da skjønte jeg at noe var galt, og at jeg ikke kunne blande meg på i medaljekampen, kastet jeg inn håndkleet. Her er det nok sykdom på gang, beklager hun.

Norgesmesteren for junior på 100 hekk fra kort tid tilbake innrømmer at hun hadde et lite håp om sin første pallplass på senior NM.

- Jeg ble nummer fire under tilsvarende mesterskap i fjor, så medalje var en naturlig målsetning denne gang, sier Magdeli. Hun har 13,90 som pers, og 14.02 som årsbeste.

- Jeg har vært nede på 13,87 i litt for mye vind, sier Rakkestad-jenta som konkurrerer for Sarpsborg.

Det har vært veldig tett i toppen på årets korthekk for kvinner. Norsk årsbeste har Andrea Roth på 13,66. Fire andre jenter har vært rundt 14 sekunder.

- Og jeg like over, presiserer Magdeli som bare er to tideler bak nummer to på statistikken.

- Her ville det nok blitt jevnt, understreker hun.

Tre strake gull

Magdeli har vunnet korthekken under U-23 NM tre år på rad. Innendørs i vinter vant hun 60 hekk for junior, mens det også her ble en fjerdeplass i seniorklassen.

-Jeg er bedre på 100 meter hekk. På litt sikt utelukker jeg ikke helt at jeg vil prøve på langhekk, sier Magdeli som innrømmer at treningsgrunnlaget ikke holder til en 400 meter i øyeblikket.

-Da må jeg prioritere andre ting, og det vil nok svekke mine muligheter på de korteste distansene, innrømmer hun.

Var i EM

Magdeli ble uttatt til U-23 EM i Sverige i fjor. Hun var svært tett på semifinalen under mesterskapet i Gavle.

-Det var en utrolig opplevelse. Det var stort bare å bli tatt ut til et slikt mesterskap, sier Rakkestad-jenta. Norge sender bare utøvere som har internasjonale krav. Så det er ikke som på nordisk som også er en juniorlandskamp der hver nasjon har to plasser uansett sportslig nivå.

Bor i Oslo

Magdeli startet med friidrett da hun gikk på ungdomsskolen. De første årene konkurrerte hun for Askim. De seks siste årene har hun representert Sarpsborg.

- Jeg har bodd noen år i Oslo nå, forteller jusstudenten. Her har hun at fast miljø med egen trener.

- Vi er en gruppe som har kontrakt med en polsk trener. Det fungerer veldig bra, sier Rakkestad-jenta som her er i et miljø der utøverne konkurrerer for en rekke klubber.

- Hekk er spesielt. Det er ikke å vente at mange klubber skal ha trenere som behersker alle øvelser, avslutter hun.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken