For første gang på 20 år har Østfold Senterparti fått en stortingsrepresentant. Trøgstad-ordfører Ole André Myhrvold (39) kan belage seg på fire år på Stortinget.

Valgvinneren

I Rakkestad gjorde Senterpartiet et brakvalg med 25,6 prosent, en framgang på 9,4 prosentpoeng.

- Jeg kommer til å jobbe for at Rakkestad skal ha de samme mulighetene som små og store kommuner i Østfold, sier han.

Myhrvold peker på kommunenes inntekter, lensmannskontor og NAV-reform som viktige for Rakkestad. I tillegg peker han på landbrukets muligheter til å fortsatt øke matproduksjonen, ha forutsigbare rammebetingelser og lønnsomhet.

Les også: Sp gjør et brakvalg, men jubler ikke 

Karoline Fjeldstad fra Rakkestad har ledet Østfold Sps valgkamp, og er glad for at partiet igjen skal være representert på Stortinget fra Østfold.

- Dette gir et godt utgangspunkt for valget om fire år. Dessuten skal Ole André Myhrvold være en stemme både for Senterpartiet og Østfold på Stortinget.

Nest størst i Rakkestad var Arbeiderpartiet med 22,3 prosent foran Høyre med 18,9 og Fremskrittspartiet med 18,2.

 

Østfoldbenken

I tillegg til Myhrvold fra Sp får Arbeiderpartiet beholde tre mandater, mens Høyre mister en og nå får to. Begge Frps mossegutter kommer inn, og det samme gjør nykommer Freddy Øvstegård fra SV.

Arbeiderpartiet:

•Stein Erik Lauvås (Ap) fra Marker fortsetter på Stortinget i fire år til. 52-åringen har fire år på baken allerede, og var som førstekandidat sikker i år.

Bli bedre kjent med Lauvås: – Arbeid er det klart viktigste. Vi har behov for 6.000 stillinger i Østfold 

•Elise Bjørnebekk-Waagen er nykommer på Stortinget. 27-åringen fra Sarpsborg får nå ny arbeidsplass på Løvebakken.

Bli bedre kjent med Bjørnebekk-Waagen: Morsrollen har gjort Elise mer motivert for politisk innsats

•Aps siste Østfold-representant blir veteranen Svein Roald Hansen (68) fra Fredrikstad. Han har 16 år bak seg på Stortinget.

Bli bedre kjent med Hansen: Klar for å holde på til han blir 72 på Stortinget – erkjenner at han er redd for å bli pensjonist

Høyre:

•Ingjerd Schou (62) var også sikker for kvelden, og Spydeberg-politikeren fra Høyre kan nå ta fatt på sitt 12. år på Østfold-benken.

Bli bedre kjent med Schou: Merket av sykehusstriden

•Nykommer nummer to på Østfoldbenken er Tage Pettersen (41). Mossingen må med det gi ordførervervet i Moss videre, og sette seg på toget mot Oslo.

Bli bedre kjent med Pettersen: Fra andebryst til valgflesk: Lover å kjempe for Østfold

Fremskrittspartiet:

•Mossingen Ulf Isak Leirstein (44) må også kunne kalles en Stortingsveteran nå. Frp-eren begynner nå i sitt 12 år på Stortinget.

Bli bedre kjent med Leirstein: Veier er nøkkelen til nye arbeidsplasser

•Erlend Wiborg (33) trakk det lengste strået og sikret seg mandatet han knivet med Aps Siv Henriette Jacobsen om. Wiborg er også mossing, og starter sin andre periode på Stortinget.

Bli bedre kjent med Wiborg: Med fersk kampsporterfaring skal Wiborg slå seg inn på Tinget

Senterpartiet:

•Den kanskje blideste nykommeren på Østfold-benken er Senterpartiets Ole André Myhrvold (39). Trøgstad-ordføreren blir partiets første representant fra fylket på 20 år.

Bli bedre kjent med Myhrvold: – Vi må stoppe den vanvittige politireformen

SV:

•Freddy Øvstegård (22) fra Sarpsborg hadde natt til tirsdag overtatt fylkets utjevningsmandat fra KrF og Line Henriette Holten Hjemdal. Hun har kapret det tre valg på rad, nå ser det ut til at hun har mistet det til den unge studenten.

Bli bedre kjent med Øvstegård: Freddy vokste opp i Østre bydel: – Jeg vil bekjempe barnefattigdom