Rakstingene strømmet til valglokalene i Rakkestad kulturhus og sto klare da dørene ble åpnet klokken 16 søndag.

- Jeg kan aldri huske å ha sett en så lang kø i forbindelse med valg i Rakkestad tidligere. Køen startet allerede da vi åpnet dørene og den er fortsatt lang nå en halvtime senere. Det er veldig hyggelig og forhåpentligvis et tegn på at mange bruker stemmeretten sin i år. Det er mitt viktigste budskap i dag: Bruk stemmeretten!, understreker ordfører Ellen Solbrække.

Først til urnen

Førstemann til stemmeurnen i Rakkestad kulturhus i år var Finn Olav Pedersen. Selv synes han ikke det var vanskelig å vite hvilken stemmeseddel han skulle velge.

- Jeg har hatt min oppfatning en stund, så for meg var dette ikke et vanskelig valg. Det er en fin forrett å avgi stemme i et demokratisk samfunn, sier han.

(saken fortsetter under bildeserien)

Bildeserie

Se bilder fra valglokalet i Rakkestad kulturhus søndag

 

Også Line Andersen var på plass med sin stemme, hun synes derimot ikke at valget var enkelt. Mye på grunn det hun mener har vært en skitten politisk debatt.

- Jeg synes det har vært mye skittkasting i valgkampen i år, og det har gjort det krevende å vite hvem jeg skal stemme på. Vi lærer barna våre å oppføre seg høflig og saklig, så ser vi partilederne gjøre det motsatte i beste sendetid. Jeg frykter at dette skremmer mange unge fra å stemme, sier hun.