– Det var tredje året på rad jeg tar gull, så det var veldig gøy, sier Magdeli Støten (22), og legger til at det er mye hardt arbeid som ligger bak prestasjonene. Dette var også siste året hun kan delta i U23.

Rakstingen som løper for Sarpsborg IL tok gull på 100 meter hekk i klasse U23 for jenter søndag 16.august. Etter et godt gjennomført hekkeløp, vant hun klart med tiden 14.39 sekunder. Mesterskapet ble avviklet i Kristiansand. Det ble gjennomført i et noe mindre format i år enn normalt på grunn av koronapandemien og uten noe særlig publikum.

– Det var et veldig bra stevne. Det var strenge regler på at bare trenere og utøvere kunne være ved banne og tribunen. Foreldre måtte sitte litt lenger unna og se på, sier hun.

Medaljeutdeling: Magdeli Støten på pallen sammen med Elise Hoel Ulseth (Norodd IL) som kom på 2.plass og Telma Eid (Søndre Land IL) på 3.plass.
Medaljeutdeling: Magdeli Støten på pallen sammen med Elise Hoel Ulseth (Norodd IL) som kom på 2.plass og Telma Eid (Søndre Land IL) på 3.plass.(FOTO: )

Håper på ny pers

– Løpet var ganske tidlig på morgenen og da er ofte kroppen ikke helt klar. I tillegg var det motvind og da må man jobbe ekstra. Men ut fra forholdene så var det et bra løp. Tiden var ikke så bra, men tiden er ikke det viktigste. Sterk motvinden gjorde at alle jevnt over løp dårligere, sier gullvinneren.

Faktisk var dette den dårligste tiden hun har hatt i år. Alle de andre løpene i år har vært under 14,10. Hun satser på at det kommer andre stevner hvor det er mer optimale forhold så hun kan slå sin personlig rekord på 13,98.

– Eksterne faktorer spiller inn på tiden. Når det er mer på plass er det lettere å få bedre tid. Jeg får se på om jeg kan prøve å presse ned tiden litt. Jeg har løpt flere løp i år hvor jeg har vært en tiendedel under pers, forteller hun.

Utfordringen er at det ikke arrangeres så mange løp i år.

– Man trenger en del løp for å finne rytmen. Vanligvis kan man være med på stevner hver helg. Det er vanskelig å få kontinuitet i konkurransene når det ikke er så hyppig, forklare hun.

Ser mot senior NM

Sikret seg gullmedaljen: Med sterk motvind ble ikke tiden den beste under U23, men det holdt til gull.
Sikret seg gullmedaljen: Med sterk motvind ble ikke tiden den beste under U23, men det holdt til gull.(FOTO: )

Nå som alle internasjonale stevner er avlyst er det neste store målet senior NM i Bergen som ble utsatt til slutten av september.

– Det er vanskelig å vite hvilket treningsopplegg man skal kjøre og lage en formtopp når man ikke vet når stevnene blir avholdt. Jeg tror de fleste idrettsutøverne ser på denne sesongen som en mellomfase og har valgt å bruke tiden på å bygge seg opp. Man må tørre å konkurrere selv om man ikke er helt i toppform og heller se på stevnene som gode treningsøkter.

Støten føler formen er bedre enn i våres og at hun har restituert bra i sommer. Da Norsk friidretts ungdom 7.-8. mars var samlet til innendørs Ungdomsmesterskap i Bærum tok Magdeli Støten seier på 60 meter hekk i klasse jenter 20–22 år. Da uttalte Henrik Biørnstad i SIL Friidrett til Sarpsborg Arbeiderblad at:

– Magdeli var favoritt og innfridde med et sterkt løp på tiden 8,69 sekunder. Rakkestad-jenta ser ut til å være i rute til å følge opp den sterke fjorårssesongen.