Pizzaen er kanskje en av de matrettene fra utlandet vi har tatt nærmest til våre kresne ganer, og det er ingen tvil om at pizza er den aller mest populære middagsmaten i Norge.

I lille Rakkestad finner vi ikke mindre enn syv spisesteder som markedsfører pizza på hovedmenyen. Konkurransen om å lage den beste pizzaen er dermed stor. Da er det bare en ting å gjøre: sette sammen en jury og kåre bygdas beste!

Matblogger Marit Westlie har sittet i et testpanel før. Hun syntes det var artig å teste pizzaene i Rakkestad.
Matblogger Marit Westlie har sittet i et testpanel før. Hun syntes det var artig å teste pizzaene i Rakkestad.(FOTO: )

Slik utførte vi testen

Rakkestads beste pizza ble kåret på følgende måte. Hver restaurant ble spurt om hvilken pizza som var deres bestselger. Stallen, Best Degernes, Charlies, Viva Napoli, Campino og Raymonds Diner (Bye Kroa stengt). Deretter fikk vi matblogger Marit Røttingsnes Westlie og salgssjef hos Brødr. Ringstad, Vidar Mellegård, med på laget.

De kjøttrike pizzaene ble brakt til redaksjonen kl 12.40 onsdag. Testpanelet fikk ikke vite hvilken pizza de spiste, slik at den beste pizzaen ble kåret på en nøytral og rettferdig måte.

Under bedømmingen av hvilket spisested som leverte Rakkestads beste pizza ble det lagt vekt på utseende, fyll, konsistens og smak. Prisen på pizzaen var ikke avgjørende, men ble tatt med i bedømmingen.

Testpanelet fikk ikke vite hvilken pizza de spiste, slik at den beste pizzaen ble kåret på en nøytral og rettferdig måte.
Testpanelet fikk ikke vite hvilken pizza de spiste, slik at den beste pizzaen ble kåret på en nøytral og rettferdig måte.(FOTO: )
Det ble en stor lunsj for salgssjef hos Brødr. Ringstad Vidar Mellegård.
Det ble en stor lunsj for salgssjef hos Brødr. Ringstad Vidar Mellegård.(FOTO: )

Og vinneren er...

TERNINGKAST 5 - VIVA NAPOLI

Rakkestad Avis testpanel mener bygdas beste pizza er Viva Napolis Nr. 20 - Bjørnepizza (Skinke, biff, kjøttdeig, pepperoni, bacon, sjampinjong, paprika og løk).

Juryen felte følgende dom
"Ser innbydende ut. Godt med fyll ut på kantene, og allikevel nok skorpe til den som liker det. Gode smaker som passer godt til hverandre. Litt for mye skinke og salt."

Siban Farhan Baholi (43) ble veldig glad da pizzaen hans ble kåret til Rakkestads beste.

– Wow, så bra!, utbryter Siban, som brakte Viva Napoli til bygda i 2006.

– Dette var veldig gøy. Vi er opptatt av å alltid bruke ferske råvarer, og legger sjel og hjerte i all maten vi lager, sier han.

Siban Farhan Baholi (43) og Viva Napolis Nr. 20 - Bjørnepizza ble kåret til Rakkestads beste.
Siban Farhan Baholi (43) og Viva Napolis Nr. 20 - Bjørnepizza ble kåret til Rakkestads beste.(FOTO: )

Her er juryens dom på de andre pizzaene:

Alle pizzaene ble vurdert uten dressing. Og ja, testpanelet har vært pirkete og strenge.

TERNINGKAST 5 - CHARLIES DINER

Nr. 31 - Washington D.C (Biff, bacon, pepperoni og krydret kjøttdeig).

"Dette er en god klassisk italiensk pizza med tynn bunn. Bra på smak, bra konsistens, bra skorpe. Tacokrydderet er dominerende. Baconet litt lite stekt."

TERNINGKAST 5 - STALLEN

Nr. 4 - Spesial Spesial (Marinert biffkjøtt, skinke, pepperoni, løk, sjampinjong og paprika).

"Her er det litt forskjellige meninger. Den faller mer i smak hos gutta i panelet enn hos jentene. Pizzaen er innbydende og har et hjemmelaget preg. Paprikabitene løfter pizzaen. Litt for lite tomatsaus og lite markert skorpe i kanten."

TERNINGKAST 4 - RAYMONDS DINER

Nr. 4 - Diner Spesial (Biffkjøtt, bacon, skinke, pepperoni, sjampinjong og løk).

"Pizzastykket er veldig tiltalende med sitt klassiske amerikanske utseende. Sprø skorpe, mørt biffkjøtt og store baconskiver. Det er i overkant mye ost og pizzaen er litt deigete."

TERNINGSKAST 4 - CAMPINO

Nr. 20 - Campino Spesial (Skinke, bacon, pepperoni, biff, paprika og sjampinjong)

"Fin tynn pizza. Både ser god ut og lukter godt. Smaken er grei. Men her er det for lite tomatsaus og for mye ost. Skinken smaker også litt billig."

TERNINGKAST 3 - BEST DEGERNES

Nr. 5 (Biff, pepperoni, skinke, løk, sjampinjong og paprika)

"Også her det uenigheter blant juryen, men vi blir til slutt enige. Pizzaen har et fint utseende, men det blir for mye deig og for lite smak. Biffen er seig og vi savner tomatsaus også her."