(Halden Arbeiderblad)

OPPDATERT:

Vaktleder ved Øst 110-sentralen sier til HA at de bistår Svensk Rädningstjeneste grunnet nærheten til E6.

– Beliggenheten til Halden brannstasjon gjør at Halden brannvesen har en raskere responstid, men det er Svensk Rädningstjeneste som ledere operasjonen, sier vaktlederen til HA.

SOS Alarm i Sverige fikk melding om ulykken klokken 05:07 torsdag morgen.

Lastebil i autovernet

Brannsjef i Halden, Ole Christian Torgalsbøen, sier til HA at det er en lastebil som har kjørt i autovernet på brua ved Hogdalsmotet.

– Det skal ikke dreie seg om personskader, men en diesellekkasje kan føre til at veien blir stengt en periode, sier Torgalsbøen, og ber folk kjøre den gamle E6 mot Svinesund inntil videre.

– Det er full stans i trafikk og svært glatt veibane, advarer han.

Diesel må berges

Torgalsbøen sier videre at det kan ta lang tid å komme seg tilbake til Norge hvis vi man blir stående i kø på E6. Bilder fra Google Maps viser at det allerede har dannet seg lange køer på E6.

Halden Brannvesen står nå i beredskap på sørgående E6, og er derfor ikke direkte involvert på ulykkesstedet. Det er Strömstad Brannvesen som håndterer ulykken.

– Vogntoget som er involvert i ulykken er fra Litauen og det er rundt 600 liter diesel som må berges på grunn av lekkasje på tanken. Hvor lang tid dette vil ta er usikkert.

– Trafikkverket har sendt saltbiler for å bedre forholdene rundt glatt veibane, sier Torgalbøen.

Oppdatering klokka 07:10:

Akkurat nå er veien sperret, og det står stille på E6. Dette gjelder fra innkjøringen til Strömstad og helt til Dynestad camping.

Oppdatering kl. 09:05:

E6 er fremdeles sperret og berging pågår fortsatt, men svenske Trafikverket skriver på sine hjemmesider at de regner med at veien vil kunne åpnes igjen rundt klokka 10:00.