(Sarpsborg Arbeiderblad)

Det ble offentliggjort under presselanseringen av årets MGP-artister i Studio 2 hos NRK på Marienlyst onsdag.

Årets MGP-programlederpar Arian Engebø og Stian «Staysman» Thorbjørnsen sto for presenteringen under presselanseringen onsdag ettermiddag.

Ulrikke Brandstorp skal i ilden i den første delfinalen lørdag 14. januar.

De tre delfinalene sendes direkte fra Screen Studio i Nydalen i Oslo.

SA kommer fortløpende med ferske reaksjoner!

Vant 2020-finalen

Ulrikke Brandstorp har siden hun deltok i sangkonkurransen «Idol» i 2013 slått seg opp som en svært habil og godt etablert artist.

Hun fikk for alvor sitt store gjennombrudd i NRKs storsatsing «Stjernekamp» i 2018 hvor hun endte på en andre plass, og 27-åringen kan allerede skimte med to deltakelser i Melodi Grand Prix, i henholdsvis 2017 og 2020.

I 2020 vant Ulrikke Brandstorp den nasjonale MGP-finalen, som ble preget av tekniske problemer og stemmekrøll.

Vinnerlykken ble også kortvarig da Eurovision-finalen i Rotterdam i mai samme år ble avlyst grunnet pandemien.

Takket nei

Ulrikke Brandstorp fikk heller ikke lov av NRK til å framføre låten «Attention» på vegne av Norge i 2021. Skjeberg-jenta fikk dog tilbud om å delta på nytt i den norske finalen, men takket nei.

Brandstorp har tidligere sagt til Sarpsborg Arbeiderblad at hun måtte få det hele på avstand etter stemmeskandalen og avlysning av den internasjonale finalen i Nederland.

27-åringen har uansett hele veien valgt å se positivt på opplevelsen, og samtidig sagt hun vil gjøre comeback i MGP-sirkuset en dag.

Ny konkurransemodell

Det blir tre direktesendte delfinaler og en stor MGP-finale i Trondheim 4. februar.

Konkurransemodellen er ny, enklere og mer spennende, ifølge NRK.

Ingen artister er forhåndskvalifiserte, så alt står på spill for alle. Det blir ingen dueller i delfinalene, men alle mot alle.

Det blir syv artister som konkurrerer i hver delfinale, og de tre som får flest publikumstemmer går videre til finalen. Finalen vil bestå av ni låter.