– Startskuddet for adventstiden

VINTER OG SNØ: Det er årets tema når bygdas turnere inntar matta i Rakkestadhallen lørdag ettermiddag. Arkivfoto

VINTER OG SNØ: Det er årets tema når bygdas turnere inntar matta i Rakkestadhallen lørdag ettermiddag. Arkivfoto

Artikkelen er over 2 år gammel

«Jul og vinter» er tema når årets juleoppvisning går av stabelen i Rakkestadhallen lørdag.

DEL

Rundt 250 turnere inntar Rakkestadhallen når årets juleoppvisning står på programmet lørdag ettermiddag. En tro tradisjon for bygdas turnere, som nå gleder seg til å vise fram det de har trent på den siste måneden.

– For mange er denne lørdagen selve startskuddet for adventstiden, og årets tema, som er jul og vinter, vil garantert sette publikum i den rette julestemningen, sier Fredrik Haaby i RIF Turn til Rakkestad Avis.

Roser sponsoren

Rakkestad turngruppe har siden de ble grunnlagt i 1939 hatt en av de største idrettsgrenene i Rakkestad, og de øker stadig i medlemmer.

Juleoppvisningen er et av bygdas største idrettsarrangement, og det gjør seg ikke selv.

– Vi begynte planleggingen allerede i oktober, og både trenere, styret og mange foreldre bidrar for at dette skal la seg gjennomføre, sier Haaby, som videre skryter av sin faste sponsor.

– Vi er så heldige å ha Marker Sparebank som trofast hovedsponsor, og det gjør at vi siden 2015 har vært en dugnadsfri forening. I stedet for at vi i styret må bruke tiden vår på å organisere dugnader, kan vi bruke tiden vår på det som er viktigst, nemlig drift, aktivitet og oppvisninger. Og ikke minst så slipper foreldre og måtte bidra med å blant annet stå nattevakter på Gatebil i fellesferien, sier han.

Viktig inntektskilde

Å drive organisert idrett koster, og juleoppvisningen er en viktig inntektskilde for RIFs turngruppe.

– Vi er helt avhengige av at både kiosker og loddselgere blir flittig brukt. Dette er penger som går rett tilbake til turnerne våre, sier han.

Nå krysser Haaby og de andre i turngruppa fingrene for flott vintervær.

– Øystein og Kari Kjøll vil ta imot alle gjestene lørdag ettermiddag, og selge pølser og gløgg fra et vedfyrt feltkjøkken, samt dele ut gratis pepperkaker. I tillegg blir det bålpanner og sitteplasser, så her er det bare å komme i god tid og se om man treffer noen kjente, sier Haaby, som videre opplyser om at de tar inngangspenger for voksne, men at barn har gratis inngang.

Artikkeltags