Klart for ny sesong: - Det er spenning i hver tur

- Turorientering er åpent for alle som har lyst til å gå tur i skauen, og ha litt ekstra spenning med turen, sier Bodil Heen Degnes.

- Turorientering er åpent for alle som har lyst til å gå tur i skauen, og ha litt ekstra spenning med turen, sier Bodil Heen Degnes. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Søndag innleder Skaukameratene turorientering-sesongen 2018 på Jonsrud.

DEL

– Det blir lagt opp til en lett start på sesongen med ti poster i et enkelt terreng, opplyser leder i turorienteringskomiteen, Bodil Heen Degnes.

Turorientering passer for alle

Skaukameratene har tidligere pleid å ha arrangementet på skjærtorsdag hvert år. Men på grunn av en lang vinter med mye snø i marka, så har de ikke fått lagt ut poster før nå. Det er meldt pent vær på søndag, noe som gjør at Bodil Heen Degnes tror det blir en fin dag i skogen.

– Jeg håper at mange finner veien til Jonsrud på søndag. Orienteringen er åpent for alle som har lyst til å gå tur i skauen, og ha litt ekstra spenning med turen. Turorientering passer fint for barn og familier. I tillegg legger vi opp til litt kos ved siden av orienteringen etter postene er funnet. Da blir det som vanlig grilling og trekning for de fremmøtte, opplyser Degnes.

Skaukameratene Orienteringslag har lagt opp alle postene til en ny sesong med turorientering.

Skaukameratene Orienteringslag har lagt opp alle postene til en ny sesong med turorientering. Foto:

Gå løypene når du vil

Skaukameratene arrangerer kun en turorientering, oppstarten til søndag på Jonsrud. Deretter er det opp til hver enkelt person hvordan de selv legger opp turene sine.

– Det som er så fint med turorientering er at du ikke trenger å gå tur på samme sted hver gang. Det er alltid et nytt område med nye utfordringer, nye oppgaver og ny spenning, påpeker Degnes.

På Jonsrud til helgen blir det mulighet for folk å kjøpe konvolutter med årets turkart og klippekort. Man velger selv om man bruker klippekortet på den «gammeldagse» måten, eller om man registrerer turene sine på turorientering.no.

Etter søndag kan konvoluttene kjøpes på bensinstasjonen Cirkle-K ved Bergenhuskrysset.

– Denne sesongen samarbeider vi med Flaggtreff. Vi skal ha poster på Sameiakartet, Rudskogenkartet og Galborgenkartet. Det er lagt ut totalt 60 poster med forskjellige vanskelighetsgrader, opplyser Bodil Heen Degnes.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken