At det kun var tre personer som omkom i trafikken i februar er en nedgang fra februar i fjor, da åtte personer mistet livet. Det opplyser Trygg Trafikk i en pressemelding.

Alle de tre omkomne i landet var menn.

– Menn fortsetter å markere seg negativt på ulykkesstatistikken, sier seniorrådgiver i Trygg Trafikk, Bård Morten Johansen.

Ti personer

Til sammen har ti personer omkommet i trafikken så langt i 2019. Også det er en nedgang fra samme tid i fjor da 14 personer mistet livet i trafikken.

Alle de tre som omkom i februar var menn, og to av dem var ungdom. To var bilfører og en var bilpassasjer.

Så langt i år har åtte menn og to kvinner omkommet på veiene. Det betyr at tendensen med at menn dominerer ulykkesstatistikken fortsetter.

Én dødsulykke i Østfold

Tre av de som omkom i januar 2019 var fotgjengere, tre var bilførere og én var bilpassasjer. Det var fem menn og to kvinner som mistet livet. I Østfold var det én person som mistet livet.

I januar opplyste distriktsleder Paal-Gunnar Mathisen til Sarpsborg Arbeiderblad at det var en mannlig fotgjenger som mistet livet. Omkomne var hjemmehørende i Fredrikstad.

– Én av dødsulykkene var en mannlig fotgjenger som ble påkjørt av en traktor på Gressvik i Fredrikstad. At det var én mer som døde i år enn i fjor bør ikke nødvendigvis bety noe. Men én omkommen i trafikken, er én for mye, sa han.