Gå til sidens hovedinnhold

Unaas: – Trygg på at Østre linje får kjøre via nye Follobanen

Artikkelen er over 2 år gammel

Eidsberg-ordfører Erik Unaas (H) er ikke like bekymret om togets framtid som stortingsrepresentant Ole Andre Myhrvold (Sp).

INDRE ØSTFOLD: Skal togene kjøres via nytt dobbeltspor til Oslo allerede fra 2021, eller må Indre Østfold vente til en egen planfri påkobling (tunnel eller bru) står ferdig i 2025?

Å kjøre togene via nytt dobbeltspor korter reisetiden til Oslo med 11 minutter fra Indre Østfold.

Fredag bekreftet samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) at dette er mulig allerede fra 2021, siden det skal bygges sporveksel mellom ved Ski stasjon.

Dale svarte da på et skriftlig spørsmål fra Ole Andre Myhrvold (Sp). Myhrvold mener at svaret gir stor grunn til bekymring, siden det ikke følger med noen forsikring om at togene fra Østre linje faktisk får bruke det nye sporet.

Det eneste som er sikkert er at det er teknisk mulig.

Ny bekreftelse i dag

I dag har statssekretær Ander Werp (H) bekreftet det samme som Jon Georg Dale under et jernbaneseminar i Råde.

Sporvekselen som gjør dette mulig skal bygges.

Tilstede var Eidsberg-ordfører Erik Unaas (H). Han er hoppende fornøyd med forsikringen.

Unaas er langt fra like bekymret som Myhrvold.

– Jeg er helt overbevist om at togene fra Østre linje får bruke vekselen og det nye sporet. Noe annet ville være helt ulogisk, sier Unaas og viser til at det er lokaltrafikken mellom Ski og Oslo som er tiltenkt gamlesporet.

– Fikk du noen forsikring fra statssekretæren om at togene faktisk skal kjøres via vekselen og det nye sporet?

– Nei, men det blir neste store runde, når det nye rutetilbudet skal lages. Den jobben starter snart, og her skal vi alle være på banen, inkludert fylkeskommunen. Jeg er overbevist om at dette får vi til, det er i tråd med alle de signaler som også gis, sier han.

Kommentarer til denne saken