Valgvaken er i gang

VALGVAKE: Kenneth Veiby (Ap) har grunn til å være mer betenkt enn Peder Harlem (Sp). (Foto: Beate Sloreby)

VALGVAKE: Kenneth Veiby (Ap) har grunn til å være mer betenkt enn Peder Harlem (Sp). (Foto: Beate Sloreby)

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Det tidligere bankbygget er Rakkestad-politikernes samlingsted i det som er spådd å bli en thriller av et stortingsvalg.

De første tallene er i ferd med å komme inn. Tidlig på valgkvelden er - ikke uventet - Senterpartiet utropt til valgets vinner med en økning på mer enn 5 prosentpoeng siden stortingsvalget i 2013. Østfold Senterparti kan dermed få sin første stortingsrepresentant på 20 år i Ole André Myhrvold. Men det vil neppe hjelpe den rød-grønne blokka og Jonas Gahr Støres håp om å bli statsminister. Arbeiderpartiet har en tilbakegang på 3,4 prosent, og foreløpig ser det ut til at Erna Solberg (H) får fire nye år som leder av en blå-blå regjering.

I Rakkestad er 706 forhåndsstemmer talt opp. De har gitt Ap 26,3 %, som er en tilbakegang med 2,6 prosentpoeng. Tilbake med 1,8 prosentpoeng går Høyre til 18,1%. Senterpartiet har fått 17,6 % (1,4 pp) og Frp 17,2 % (0,5pp). De øvrige partiene har kun marginale endringer, med unntak av Venstre som med 1,3 % har gått tilbake 2,5prosentpoeng.

Krf  10,4%

Miljøpartiet De Grønne 2,4 %,

SV 2,3%

Rødt 1,8%

Partiet De Kristne 1,3%

Pensjonistpartiet 0,6%

Liberalistene 0,4%

Demokratene i Norge 0,1%

Helsepartiet 0,1%.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken