Gå til sidens hovedinnhold

Store deler av Holøsåsen og Skriken var uten vann

Artikkelen er over 2 år gammel

Mandag morgen skal vannet være tilbake hos de aller fleste.

Rakkestad kommune har oppdatert med siste nytt mandag morgen kl. 07.30:

Vannet skal nå være tilbake hos de aller fleste. Ved brunt vann, la det renne til det blir klart. For beboere fra krysset Måkeveien/Måltrostveien (gml butikken på Skriken/Mjørudgata) og nordover pågår søket for fullt.
Det settes ut vann i krysset ved den gml butikken. Der kan man få med seg engangsdunker med vann hvis man ikke har selv. For de som trenger større mengder bes det ta kontakt med teknisk vakt på tlf 90 84 12 87.

Søndag kveld var Teknisk drift i full sving med å lete etter vannlekkasjen som har tørrlagt husstander på Holøsåsen og Skriken.

- Vi prøver å stenge av vannet så færrest mulig skal bli berørt, sier Roy Gundersen i teknisk drift i Rakkestad kommune. Driftsteamet jobber intenst for å finne lekkasjepunktet, og har ingen oversikt over hvor mange husstander som er tørrlagt.

Rett etter klokka 19.00 fikk Rakkestad kommune de første meldingene om at innbyggere ikke hadde vann. Det gjaldt Holøsåsen og Skriken. Mannskapet fra teknisk drift og vannverket rykket ut for å lokalisere lekkasjen.

- Dette er en stor vannlekkasje, sier vannverkssjef Odd Østreng søndag kveld.

- Hele 45.000 liter vann forsvinner ut av ledningsnettet hver time. Vi jobber nå på spreng for å lokalisere lekkasjen, som vi nå er sikre på ligger inne på industrifeltet. Vi stenger av soner på ledningsnettet for å få sperret ut lekkasjen, Holøsåsen vil i løpet av noen timer forhåpentligvis vil få normalt trykk igjen, sier Østreng. For Skriken-området er det mer usikkert når vannet kommer tilbake.

- Neste steg nå er konkret å finne ut hvor lekkasjen ligger, sier Østreng og henviser til Rakkestad kommune som på sin nettside og facebook-sider skal gi løpende oppdateringer.

Kommentarer til denne saken