– Maria er tatt ut på bakgrunn av de resultater hun har vist denne sesongen. Hun er en veldig dyktig rytter. I tillegg viser hun gode holdninger til sporten og er en god lagkamerat. Det er også viktige egenskaper når jeg tar ut laget, sier landslagstrener Mikael Kolind til Rakkestad Avis.

Tøft nivå

I fjor høst gikk 15 år gamle Maria Kingsrød fra children til junior og har siden den gang konkurrert mot ryttere opp i 18-årsalderen. Kingsrød var selv spent på hvordan hun skulle takle overgangen, som har gått over all forventning. Nå er hun en av fem juniorer som er tatt ut til å representere det norske landslaget under EM i Samorin i Slovakia i august.

– Det var veldig morsomt å bli valgt ut som første års junior. Det er et mye hardere nivå er jeg har vært vant med og jeg har tilbrakt mange uker med trening i utlandet for å få ekstra erfaring og lærdom. Dette har også gitt meg en viss oversikt over hva slags motstand som venter meg i mesterskapet, sier Kingsrød, som rir for Sarpsborg og Omegn Rideklubb.

(saken fortsetter under bildet)

 

God erfaring fra utlandet

Det er ikke bare i Sarpsborg og på gården i Degernes Kingsrød har lagt bak seg utallige treningstimer. I år har hun vært på reisefot i både Spania, Belgia og Nederland med sin trofaste følgesvenn Clarkes Ferro. Den tolv år gamle irske vallaken hun har arvet av sin far, tidligere landslagsrytter Dag Ove Kingsrød.

– Jeg fikk den av pappa i fjor og har brukt året på å bli godt kjent, sier hun.

Kingsrød har skapt overskrifter i utlandet for sin ridning og fått med seg sløyer hjem i bagasjen, men om det blir noen pallplassering i EM er hun usikker på.

– Det er tøft nivå og en vanskelig vei til a-finalen. Målet er å gjøre mitt beste, så får vi se hvor langt det holder, sier hun.

(saken fortsetter under bildet)

 

Landslagstrener i sprang, danske Mikael Kolind, skryter av Rakkestadjenta og håper mesterskapet vil gi henne en god erfaring å ta med seg videre.

– Jeg ønsket å gi henne denne rutinen selv om det er ganske tidlig å få EM-billett i en alder av 15 år. Jeg har full tillit til Maria og støtteapparatet rundt henne, sier Kolind, som mener det norske landslaget har like stor sjanse som alle andre til å nå de øverste plassene.

– Det er veldig åpent, men å tro at vi blir europamestere er kanskje litt optimistisk, sier han.

Forberedelser i ferien

Nå skal Kingsrød bruke resten av ferien til å forberede seg til EM-et som går av stabelen 8.–15. august.

– Hva er framtidsplanen?

– Det er å fortsette å gjøre mitt beste for å holde meg på det nivået jeg er på også når jeg tar steget videre til young rider og senior, sier hun, og legger til at det er dette hun vil drive med.

– Jeg klarer ikke å se for meg en framtid uten hest. Det er ikke mulig, sier Maria Kingsrød til Rakkestad Avis.