(Nettavisen)

En uke fullspekket med store jackpotomganger er vel i gang. Lørdag er det Midtsommertrav på Varig Orkla Arena med Gulljackpot i V75. Søndag er det internasjonal V75 med jackpot på Kalmar og hele 29 284 832 SEK ekstra i sjuerpotten. Søndag kveld er det internasjonal V65 på Jarlsberg med dobbel jackpot og 1 074 884 SEK ekstra i sekserpotten. Stor jackpot er det også i fredagens V65-lunsj i Årjäng med 984 870 SEK ekstra i sekserpotten.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Men før vi kommer til den meget innholdsrike helgen, er det nok å glede seg til også onsdag. Solvalla er vertskap for onsdagens V86-omgang fra Sverige og der venter det hele 16 millioner i premiepotten. På Kongsvinger er det det propagandatrav med V65 og V5 onsdag kveld. Og som vanlig på onsdagene er det galopp til lunsj.

I denne artikkelen skal vi heretter konsentrere oss om kveldens V65-omgang på Kongsvinger travbane. Det er første gang siden 2019 at det er totokjøring på Kongsvinger. Banen er Norges lengste og den er nylig kontrollmålt av kommunen. 1405 er nøyaktig banelengde og det betyr blant annet at det er langt oppløp på denne banen. Det er spillestopp kl 18.45 i V65 på onsdagene og en 13 år gammel hoppe blir min V65-banker.

Leder hele veien?
Det handler om 1 Alm Borka med Kristian Malmin som kusk i V65-3/V5-1. Hoppa eies og trenes av Erik Korsvolla og har kun gjort 15 starter i karrieren. Det har gitt fire seire. Gjorde sin siste start så langt tilbake som 26. april på Jarlsberg. Har fungert som avlshoppe siden dengang, men er nå satt opp for løp igjen. Travet 31.5/2120 meter i prøveløpet og stakk bare unna for Solkongen (med over 800 000 kr i grunnlag), i det prøveløpet. Møter svært overkommelig motstand og Korsvolla tror sin hest kan 27.5/28.0 på distansen. Da er det normalt ikke snakk om saken. 1 Alm Borka blir min V65-banker på Kongsvinger i kveld.

Flott kaldblodsløp i V65-6/DD-2
Det er tilnærmet V75-klasse på V65-6/DD-2 i kveld og jeg ser minst seks vinnerkandidater. Men setter 11 Ramstad Balder først på min rangering. Tapte riktignok for 6 Alm Nagano i Rättvik sist, men da måtte Ramstad Balder gå den tunge veien i dødens og Alm Nagano trives best med pisk i Sverige. Seiersmaskinen til Andreas Opheim vant både tredje sist og nest sist. I en spennende DD-omgang, velger jeg å bankerspille 11 Ramstad Balder i DD-2.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Rennesvik innleder?
Det er blanda drops i V65-1, der jeg synes fire hester skiller seg ut. Strekhesten 2 K.L.M. L'American blir spillefavoritt, og en motivert sådan. Det har ikke helt klaffet i de to siste løpene, men kapasiteten er bra på denne Kim Pedersen-trente hoppa. Formsterke Erlend Rennesvik sitter på en god vinnersjanse i V65-1 med 2 K.L.M. L'American.

Ny seier for Mikkelborg?
Olav Mikkelborg presenterte en meget opplagt Donato Frecel i V75-6 på Klosterskogen lørdag og vant lett med favoritten 3 Isejerva i V75-1 på Bjerke i går kveld. I V65-2 har han trukket bakspor på 20 meter tillegg med egentrente 15 Torderud Jærva, men motstanden skremmer ikke. Kjører Mikkelborg i trav, skal det være bra vinnersjanse for fireårshoppa som også drar fordel av det lange oppløpet på Kongsvinger.

Variabel klasse på V65-4/V5-2
Favorittduoen 2 Hansen Halbak og 10 Kolonel Parker skiller seg litt ut i et ellers svakt sportslig løp i V65-4/V5-2. Førstnevnte står fint til i andrespor bak bilen og er Høitomts valg i løpet foran 11 Sweet Brillianti. Det gjør at vi setter vallaken først på rangeringen og bra sjanse for at hesten tar sin første årsseier i kveld.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Feil favoritt i V65-5?
Ja, jeg tror det. 1 Super Winner har ikke sprudlet hittil i år og jeg innbiller meg også at det lange oppløpet på Kongsvinger, heller ikke er en fordel for Tengsareid-hesten. 7 Strong Case heter min klare favoritt. Hesten har levert solide løp i det siste og motstandsmessig er det litt enklere imot i kveld.