–#8212; Det er kjempebra, det er mye bra skyting der, forteller leirdueskytter Knut Ivar Larsen stolt om egen prestasjon.

Han gikk helt til topps i skytterstevnet Solatreffen, som i helgen ble arrangert i svenske Karlstad. Larsen skjøt 197 av 200 treff i grenen Nordisk trap, noe han forteller er meget sterk i Karlstad, som er kjent for å være en vanskelig bane.

–#8212; Det er et resultat som normalt ikke blir skutt i Karlstad, forteller han.

Gir selvtillit

Larsen skal i august delta i Landskampen, som er et skandinavisk mesterskap i grenen Nordisk Trap. Der skal han representere Norge i kamp mot Sverige og Danmark, og han forteller at helgens resultat gir god selvtillit inn mot nettopp Landskampen.

–#8212; Det er landslagsskyttere fra Sverige og Danmark som bruker det som oppladning, så det gir god selvtillit inn mot Landskampen å vinne, konstaterer Larsen.

Totalt deltok 137 skyttere i stevnet, og Larsen beskriver det som det største stevnet i Norden utenom Landskampen.

–#8212; Det henger høyt, konkluderer Larsen.

Studsrud skjøt bra

Larsen skyter ikke for Rakkestad, det gjør derimot Jan Vegar Studsrud som stilte litt improvisert opp i todagersstevnet Solatreffen i nordisk trap og leverte solid skyting i todagersstevnet der han oppnådde 179 treff av 200 mulige.

Det til tross for at rakstingen ikke har skutt nordisk trap på omkring ti år.

– Jeg drev en del med denne trapskytingen før i tiden og oppnådde som best en tredjeplass i Solatreffen da. Men det er altså mange år siden, forteller Rakkestad og Degernes JFF-skytteren, som på kort varsel bestemte seg for å bli med klubbkameratene Tom Thorvaldsen, Johan Sikkeland og John Olav Westlie på turen til Karlstad, der det tradisjonsrike og populære stevnet samlet 140 deltakere i sin 33. utgave.

(saken fortsetter under bildet)

 

Bedre og bedre

Jan Vegar Studsrud 179 treff holdt til en fin 13. plass i seniorklassen.

– Jeg åpnet med litt lurvete skyting lørdag. Men sakte, men sikkert skjøt jeg bedre og søndagens serier var faktisk ganske bra. Jeg hadde ingen forventninger om å hevde meg i stevnet og stilte kun opp fordi et 200-skudds stevne ville gi meg mye mengdetrening foran neste helgs nordiske landskamp i nordisk jaktskyting på Rena, der jeg deltar sammen med klubbkamerat Knut-Magne Bjørnstad. Det er årets høydepunkt for meg, forteller RDJFF-skytteren.

– Sånn sett ble dette svært vellykket. Åtte fulle serier på to dager tærer på konsentrasjonen, noe som nettopp var poenget for meg med å skyte der når anledningen plutselig bød seg. Derfor var det positivt at jeg skjøt bedre mot slutten enn i starten i en øvelse som tross alt ikke er så forskjellig fra jegertrap, som jeg er mer vant til, sier Studsrud videre.

Mistet tittel?

Både Studsrud og Bjørnstad hadde før helgens triple NM-avslutning på Oppdal muligheten til å bli "Årets jaktskytter" totalt i jeger- og fiskerforbundet etter beste poengsummer sammenlagt fra alle norgesmesterskapene. Begge har vunnet tittelen tidligere år. Men ingen av dem stilte opp i disse mesterskapene. Studsrud hadde egentlig ikke tid, mens Bjørnstad prioriterte nordisk jaktskyting-trening på Rena.

– Jeg fikk plutselig ledig tid, men var da i realiteten for sent ut til å få meldt meg på. Derfor er det litt ergerlig å tenke på at selv resultatet 2 x 46 poeng i leirduestien hadde vært nok til å bli "Årets jaktskytter". Men sånn ble det. Nå satser jeg maksimalt på neste helgs nordiske landskamp, avslutter sympatiske Studsrud.

Litt blandet ellers

For de tre øvrige lokale ble resultatene noe mer blandet. Johan Sikkeland oppnådde 161 treff og ble 13. mann i klassen 60+ med det, mens Tom Thorvaldsen fikk to treff mindre og endte på 21. plass i klassen 50+. John Olav Westlie skjøt bare de 125 første skuddene på lørdag og stoppet på 105.

Alle var enige om at det var verdt å ta turen til Solatreffen i Karlstad til et trivelig arrangement.