Totalt var det seks rifleskyttere fra Rakkestad og Degernes Jeger- og fiskerforening (RDJFF) som stilte opp i stevnet som totalt samlet 163 skyttere fra Østlandsområdet. Da er det ikke så verst med to klasseseire.

Trent mye i vind

Bjørn Erling Bråthen skjøt seg altså til topps i klasse jeger A ved å oppnå 144 poeng av 150 mulige under vanskelige forhold med mye og til dels ustabile vindforhold. Resultatet holdt også til en 14. plass totalt, selv om jegerskytterne har dårligere utstyr enn de vanlig klasseførte.

- Jeg har trent mye under vanskelige vinforhold og profitterte nok litt på det i forhold til mange av konkurrentene. Moro var det å vinne klassen under alle omstendigheter. Hvor mye konkurranseskyting det blir i favorittøvelsen jaktfelt i år, er jeg usikker på. NM går på Sørlandet i år, slik at jeg bør presterte flere gode resultater i vårens stevner før jeg ser noe poeng å reise til NM, sier 53 år gamle Bjørn Erling Bråthen, som synes det er litt rart at så få fra Rakkestad og Degernes JFF deltok på helgens tradisjonsrike stevne på Havnås i Trøgstad.

- Vi er normalt 14-15 mann på hver jaktfelttrening på lørdager, så vi får håpe deltakertallet går opp utover våren.

(saken fortsetter under bildet)

Sterkt

Om Bjørn Erling Bråthen slo til med solid skyting, så imponerte veteranen Leif Ramstad minst like mye. Han slo til med sterke 146 poeng og vant med det eldre veteran med solide to poengs margin. Resultatet hans var samtidig det syvende beste resultatet blant samtlige 163 deltakere. Sterkt gjort at RDJFF-veteranen, som nesten ser ut til å skyte stadig bedre jo eldr han blir.

For de fire øvrige RDJFF-skytterne ble det også brukbare plasseringer. Katrine Syverstad klarte en tredjeplass i kvinneklassen med 115 poeng. Jon Reinfjord klarte femteplass i jeger B med 135 poeng, mens Sindre Reinfjord fikk samme plassering i eldre junior med 97 poeng som resultat. Endelig ble Knut Olav Klever nummer 25 i jeger B med sine 107 poeng.