Kine har slitt litt etter overgangen fra rekrutt til eldre rekruttklassen, men i lørdagens stevne i hjembygda slo hun skikkelig til med et fint resultat og seier. Skytetalentet hadde for øvrig følge av tre lokale til i finfeltstevnet, som totalt samlet rundt 60 deltakere i det nydelige, men kalde vinterværet.

Fornøyd selv

Kine Saksæther Andersen slo til med det fine resultatet 30/23 og tok med det en knepen, men fin seier i klassen sin i Kvernhusdalen.

- Jeg synes overgangen til eldre rekrutt har gått bra. Det har blitt et par medaljer og pengepremier i tillegg i alle stevnene i år. Skytingen i Kvernhusdalen gikk veldig bra, poengterer Kine selv.

Lagkameratene Leon Fosser og Joakim Grambo Tangen fulgte opp med henholdsvis 29/19 og 20/07, som ga dem fjerde-, respektive åttendeplass i samme klasse som Kine Saksæther Andersen.

- Spesielt Leon har levert mye bra skyting i år og også slått Kine i et par stevner. For Joakim har det blitt litt mer blandet. Han skyter bra på trening, men sliter med å få ut de beste resultatene i konkurranse til nå. Det er nok ikke lenge før det løsner for Joakim, understreker Kines mamma, Jeanette Andersen.

I finfeltstevnet til Rakkestad skytterlag ble det for øvrig en lokal klasseseier til. Erik Tønsberg vant nybegynner voksen med resultatet 28/10.

Mer fin skyting

De tre eldre rekruttene til Degernes har for øvrig skutt to innendørsstevner også de siste dagene. I Ungdomstreffen i Moss - på lørdag det også - vant også Kine hovedskytingen med 249 poeng, men såkalt "Monte Carlo"-skyting i finalen gjorde at hun endte opp med sjetteplass til slutt. Leon fikk 247 poeng på hovedskytingen, men endte opp på plassen foran Kine etter finaleomgangen - alså femteplass. Joakim fikk 244 poeng og niendeplass, men skjøt ikke finalen.

I vinterstevnet til Spydeberg skjøt trioen torsdag kveld. Både Kine og Leon oppnådde der 248 poeng på hovedskytingen, men med maksimale 100 poeng i finalen ble Kine knepent best av de to totalt med fjerdeplass, mens Leon med 99 poeng der, endte opp på femteplass. Joakim stoppet på 339 poeng og 13. plass etter 96 poeng i finaleskytingen.