Kingsland Oslo Horse Show starter onsdag, og tre ryttere fra Rakkestad har kvalifisert seg. Blant disse er Susanne Bjarnholt Yven som sammen med sin makker Caruso representerer Rakkestad kjøre- og rideklubb for andre året på rad.

Susanne Bjarnholt Yven har kvalifisert seg til finalen i Felleskjøpet cup, og deltar i nasjonale klasser. Hun startet onsdag i 1.20 meters-klassen.

- Jeg håper på å ri tre runder med en god følelse. Caruso er litt var innendørs, så jeg har størst forventninger til han utover i stevnet , når han har fått følt litt på arenaen. I fjor gikk han tre feilfrie runder, så får prøve å gjenta det, sier Yven før stevnestart og fikk rett. En anspent hest første runde resulterte i 8 feilpoeng. Det revansjerte hun allerede torsdag med to nullrunder og 7. plass av 30 startende. Yven forklarer at Caruso var langt mer avslappet, og at hun er godt fornøyd med stevnet så langt. 

De to andre rytterne fra Rakkestad representerer Sarpsborg og Omegn rideklubb, Maria Louise Kingsrød og Therese Søhol Henriksen. De rir de internasjonale klassene. Kingsrød startet torsdag med fire feilpoeng med hesten Can Do i den internasjonale 1,30-meter klassen. 

Kingsland Oslo Horse Show arrangeres i Telenor Arena, og arrangøren kan skilte med en stjernespekket deltakerliste.

Svenske Peder Fredricson på H&M All In vant EM foran nederlandske Harri Smolders. Begge kommer til Telenor Arena. Det gjør også OL vinneren fra London, Steve Guerdat fra Sveits. Franskmennene Kevin Staut og den individuelle sølvvinneren fra siste VM, Simon Delestre, sammen med den britiske legenden Michael Withaker er andre toppryttere som har meldt sin ankomst, i tillegg til en rekke andre kjente navn i rytterverdenen.

Prinsesse Märtha Louise er en av de norske rytterne som deltar i de lavere klassene.

For Yven er Kingsland Oslo Horse Show et av årets høydepunkt.

- Det er utrolig morsomt å få ri på et slikt arrangement. Jeg får ny erfaring for hver runde jeg rir, fastslår Yven.