Likevel red Maria Louise Kingsrød inn til seier i sprangridning i Junior Grand Prix med hesten Clarkes Ferro. Seieren kom i Drammen Spring Tour, som var 15-åringens første stevne i hjemlandet i år. Hun har tilbrakt mye tid i Spania og ridd stevner der.

– Det var veldig rart å komme til Norge hvor du kjenner alle. Jeg følte mer press enn jeg gjorde i Spania, forteller Degernes-jenta. Klassen hadde 21 startende, noe som er mange i en juniorklasse på dette nivået. Hinderhøyden ligger på 1,40 meter. På startlisten var det både svensker og en finne i tillegg til de norske.

– Nå satt det

Men Clarkes Ferro innfridde i søndagens Junior Grand Prix.

– Det var veldig gøy. Hesten hoppet fint, og ga veldig mye. Jeg kjente at nå satt det, sier Kingsrød. Det var kun fire feilfrie i grunnomgangen. I omhoppingen skulle ekvipasjen fra Degernes ut som nummer to. Førstemann hadde fått ett riv. Kingsrød satset og sørget for å være både rask og feilfri.

– Da sistemann kom i mål, var det veldig gøy å finne ut at jeg hadde vunnet, sier Kingsrød.

Erfaring fra utlandet

Kingsrød synes hun har fått mye igjen for å ha ridd stevner i utlandet.

– Det har gått veldig bra. Det er en veldig god erfaring når du rir mot så mye forskjellige ryttere, sier Kingsrød som synes hun har lært svært mye. Nå reiser hun for å ri Drammen Spring Tour en helg til. I tillegg til Clarkes Ferro starter hun Evita H. Med helgens seier går hun med en god følelse mot nok en stevnehelg.