Sarpsborg og Omegn Rideklubbs Maria Louise Kingsrød fra Rakkestad fortsetter sin gode innsats i Sunshine Tour i Spania. Fredag gikk sprangrytteren til topps i CSI3* Big Tour – blant 121 startende.

Maria Louise og Therese Søhol Henriksen, som også rir for Sarpsborg og Omegn Rideklubb og bor i Rakkestad, har hatt flere gode runder denne uken, og fredag toppet Maria Louise innsatsen med seier. Hun forteller om hesten sin, Urioso de Laume. 
– Jeg har hatt denne hesten i cirka et halvt år, og han har imponert mye. Han er egentlig en veldig rolig og litt treg hest, men med en gang han kommer inn på banen stiller han helt om. Han er veldig rask, og man merker veldig fort på ham at han er klar.

- Gøy å konkurrere med så mange gode ryttere

Kingsrød koser seg på «vinterferie» med sprangridning i Spania.
– Ja, jeg synes dette stevnet er veldig fint. Det er stor plass og de har gjort mange endringer siden sist. I tillegg til 17 baner har de et stort turområde som er veldig fint å ha for at hestene skal få litt variasjon. Og det er veldig gøy å konkurrere med så mange gode ryttere, sier Maria Louise Kingsrød.

Landslagslederen: Fantastiske resultater


Landslagsleder i Norges Rytterforbund, John Harald Gulliksen liker Marias resultater i Spania. 
– Jeg har stor sans for den satsingen hun nå gjør og dette er bare fantastiske resultater. Dette er bra med tanke på framtidige oppgaver, sier Gulliksen

I samme klasse ble det også en feilfri på Therese Søhol Henriksen/Sandero med en 16. plass som resultat. Maria Louise tok også en 19. plass med Clarkes Ferro etter en feilfri runde, rett foran irske Bertram Allen/Hector van d'Abdijhoeve. Allen var en del av det irske laget som vant EM i september og har de siste årene vært en av verdens ledende sprangryttere. Tidligere i uken fikk Therese Søhol Henriksen blant annet en nullrunde i en 7-års klasse med hesten Giolita.

Les også: Red til topps i Europas største utendørs hestesportsarrangement