Nå ønsker de kandidater

VIL løfte fram profilene: Leder i Rakkestad idrettsråd Sonja Vedahl vil løfte fram de lokale profilene i Rakkestad. Arkivfoto

VIL løfte fram profilene: Leder i Rakkestad idrettsråd Sonja Vedahl vil løfte fram de lokale profilene i Rakkestad. Arkivfoto

Artikkelen er over 3 år gammel

Hvem mener du fortjener å bli årets idrettsprofil og årets ildsjel 2016? Rakkestad Idrettsråd ønsker dine forslag.

DEL

– Vi har delt ut prisene siden 2011. En god tradisjon og fin anledning til å gi noen som fortjener det en ekstra påskjønnelse, sier leder for Rakkestad Idrettsråd, Sonja Vedahl.

Et forbilde

«Årets idrettsprofil» og «Årets ildsjel» skal altså kåres. I førstnevnte kategori forteller Vedahl om følgende kriterier:

– Vedkommende må være medlem i et lag tilsluttet Rakkestad Idrettsråd, og ha utmerket seg med gode prestasjoner i det året prisen gjelder, sier hun, og legger til.

– Det er flere måter å være profil på. Vi ønsker å finne de gode kandidatene, som fungerer som gode rollefigurer i forhold til rekruttering for de unge, ikke bare de som har gode resultater, sier hun.

Positive bidragsytere

Også kandidatene i «Årets ildsjel» må være tilsluttet et lag i Rakkestad Idrettsråd.

– Vi ønsker tips om personer som har utmerket seg med innsats gjennom flere år, vært positiv og stilt opp utover det vanlige, sier hun.

Årets ildsjel kan være en person som har bidratt ekstra for blant annet ungdommene i klubben.

–Flere av klubbene i området har utfordringer med å få nok folk i et apparat rundt lagene, og det er mange yngre som trekker et tungt lass, sier hun.

Imponert

Vedahl forteller at hun er imponert over hva idrettslagene i bygda får til, og er ikke i tvil om at det er flere gode kandidater til de to prisene de skal dele ut i mars. Fristen for å foreslå kandidater er 5. mars.

– Jevnt over er det et bra idrettsmiljø. Vi har klart å holde en såpass bra bredde på et lite sted, sier hun.

I fjor vant Christine Høie prisen som «Årets ildsjel», mens idrettsrådet beklagelig nok ikke fikk inn nok kandidater til prisen for «Årets idrettsprofil».

Årets priser deles ut 30. mars, og sponses av Marker Sparebank og Gjensidige Rakkestad.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken