Gå til sidens hovedinnhold

Knallstart for Maria Louise Kingsrød i EM

Artikkelen er over 3 år gammel

16 år gamle Maria Louise Kingsrød fra Rakkestad har fått en knallstart på EM i sprangridning for juniorer i Frankrike. Etter to omganger ligger hun og hesten Urioso de Laume på plassen som gir bronsemedalje.

Det er 111 juniorer fra hele Europa som møtes til dyst i franske Fontainbleau. De rir fire omganger før den endelige mesteren kåres på søndag. Halvveis så ligger Rakkestad-jenta Maria Louise Kingsrød som nummer tre. Lagmessig så hevder også Norge seg veldig bra. En sjetteplass etter to dager er bra. Finalen for lag rides i fredag den 13., mens den individuelle finalen rides søndag.


I gårsdagens konkurranse red Maria Louise veldig fort, men fikk et riv og lå på 13. plass etter 1. dag. I dag var det mange av de skarpeste konkurrentene som fikk et riv på sprangbanen og dermed klatret det unge talentet fra Østfold oppover på resultatlistene. Hun er ikke uvant med pallplasser. Det er bare en drøy uke siden hun fikk sølvmedaljen i Nordisk mesterskap i sprangridning rundt halsen. 
De øvrige rytterene som rir på det norske laget er Ingrid Gjelsten og Cathrin Muri fra Drammen og Omegn Rideklubb samt Emelie Østbø fra Sandnes og Jæren Rideklubb. De ligger drøyt 4 poeng bak pallen så her er ingen ting avgjort.

Kommentarer til denne saken