Arrangerer den største turneringen i Europa

Nils Stensrud, Bjørn Åge Larsen, Bjørg Tomta, Anne-Sofie Kartnes, Reidun Ringsby og Torhill Arnesen gleder seg til turnering på hjemmebane.

Nils Stensrud, Bjørn Åge Larsen, Bjørg Tomta, Anne-Sofie Kartnes, Reidun Ringsby og Torhill Arnesen gleder seg til turnering på hjemmebane. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter påske arrangerer Carpet Bowls Rakkestad den største carpet bowls-turneringen i Europa noensinne. Det skjer i Rakkestadhallen, 6. april.

DEL

– Det er 59 lag med 236 deltakere påmeldt. Og så mange har det aldri vært på en carpet bowls turnering i Europa før. De 59 lagene kommer fra hele østlandet, opplyser leder i carpet bowls Rakkestad, Nils Stensrud.

God aktivitet for seniorer

Carpet Bowls er en gammel engelsk gentleman-spill som stammer helt tilbake til 1200-tallet. Det er fortsatt et populært spill i Storbritannia, mens den er litt mindre utbredt her i Norge. Men den er likevel i god vekst.

I 2013 ble Carpet Bowls etablert i Østfold. Det er et ledd i Frivilligsentralens satsing på folkehelse.

– Det handler jo om å holde seniorer i aktivitet, men selv om det er mest seniorer som spiller, så er det åpent for alle, påpeker Stensrud.

I Rakkestad er de rundt 30 medlemmer, som møtes hver mandag for å trene. Det er en fin måte å holde kroppen i gang på, mener Stensrud.

– Det er jo mye bøy og tøy, og bevegelse. I tillegg er det en del strategi og mye sosialt fellesskap. Vi legger alltid inn en pause med kaffe og rundstykker, når vi trener, sier han og smiler.

Anne-Sofie Kartnes, Reidun Ringsby, Torhill Arnesen og Bjørg Tomta følger nøye med.

Anne-Sofie Kartnes, Reidun Ringsby, Torhill Arnesen og Bjørg Tomta følger nøye med. Foto:

Fyller hallen

Det er Carpet Bowls Norge som står som hovedarrangør for turneringen som skal avholdes i Rakkestadhallen 6. april. Men det er Rakkestad-klubben som har fått oppgaven med å arrangere i praksis. Og det er den andre gangen det blir arrangert i bygda.

– Det er et veldig stort engasjement for å få til dette. Vi kommer til å fylle hele hallen med spillematter, jeg tror det blir 16 totalt. Det blir mat i kantinen, og en hyggelig og sosial dag, lover Stensrud.

Turneringen er satt opp som et vanlig turneringsspill med innledende gruppespill, og deretter sluttspill.

Artikkeltags