De lokale måtte begge bryte ekstremenduroløp

TIDLIG KLART: Jon Grevæg skjønte i virkeligheten allerede på startpunktet i Novemberkåsan at dette umulig kunne gå bra. Han måtte da også tidlig kaste inn håndkledet på grunn av sykdom. BEGGE FOTO: PRIVAT

TIDLIG KLART: Jon Grevæg skjønte i virkeligheten allerede på startpunktet i Novemberkåsan at dette umulig kunne gå bra. Han måtte da også tidlig kaste inn håndkledet på grunn av sykdom. BEGGE FOTO: PRIVAT

Av

Rakkestad Motorsportførerne Jon Grevæg og Håkon Nohr måtte gjøre som hele 148 av de 166 deltakerne i ekstrem-enduroløpet Novemberkåsan i svenske Enköping - de måtte bryte.

DEL

Veteranen Jon Grevæg (55 år) ble syk og måtte tidlig gi seg av den grunn, mens unggutten Håkon Nohr (17 år) rett og slett måtte gi seg fordi motorsykkelen hans ikke ville mer i gjørma grunnet vann i motoren lørdag.

- Årets utgave av Novemberkåsan var enda mer krevende enn vanlig fordi det høljregnet hele tiden, noe som gjorde at løypene fikk stadig dypere grøfter som ble fylt med vann og gjørme. Derfor klarte enda færre førere enn vanlig å fullføre, forklarer Grevæg.

Fem av 11

Veteranen Jon Grevæg stilte opp for 11. gang i det knallharde Novemberkåsan - som i år ble avviklet i Enköping - og hadde imponerende nok klart å fullføre fem av de ti gangene han tidligere hadde vært med. Men denne gang måtte 55-åringen raskt kaste inn kortene. Kun de fire første dagsetappene i løpet, som varte gjennom hele natten til søndag med mørkekjøringsetapper.

- Jeg merket allerede i det jeg sto opp om morgenen at formen var dårlig med hodepine og influensaliknende symptomer. Men jeg ønsket likevel å prøve meg. Sykkelen fungerte fint, men når kroppen ikke var med, nyttet det ikke. Jeg måtte bare gi meg. Søndag morgen konstaterte jeg halsbetennelse. Irriterende for meg som aldri pleier å være syk å pådra meg dette når årets høydepunkt skulle finne sted. Men denne gang nyttet det ikke, sier 55-åringen.

Jon Grevæg har likevel ikke tenkt å gi seg med å kjøre Novemberkåsan.

- Det er tre år siden sist jeg klarte å fullføre. Derfor satser jeg på å være tilbake neste år i håp om å komme til mål for sjette gang, sier Rakkestad Motorsportklubb-føreren.

Fungerte ikke

For pur unge, men svært talentfulle Håkon Nohr ble debuten i ekstremløpet Novemberkåsan langt tøffere enn han hadde forestilt seg. Også han måtte bryte mot slutten av dagsetappene lørdag fordi motorsykkelen rett og slett ikke ville mer.

- Grunnen til at Håkon måtte gi seg var at motoren kvelte seg i hvert gjørmehull og til slutt ville den ikke starte. Vann i motoren viste seg å være forklaringen. Men han hadde for lengst erfart at dette ekstremløpet var langt tøffere enn noe annet løp han tidligere har stilt opp i. Når sykkelen ikke jobbet på lag ble han forståelig nok litt motløs også. 17-åringen kjørte for øvrig veldig bra i starten, poengterer Jon Grevæg avslutningsvis.

Artikkeltags