Gå til sidens hovedinnhold

Snart kommer de på døra di: – Dette er den viktigste russeknuten

Artikkelen er over 2 år gammel

11. mars går Mysen-russen tradisjonen tro fra dør til dør med mål om å samle inn mest mulig penger til kreftsaken.

Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon, Krafttak mot kreft, er i gang. I år er fokuset på kreftformer som få overlever, og et ønske om å endre dette.

100.000 eller mer

– 11. mars vil det gå bøssebærere fra dør til dør, og vi inviterer hele Indre Østfold til å delta i aksjonen. Vi i komiteen vil få med flest mulig bøssebærere, og har satt oss et mål om å få over 100 til å gå. Vi har også som mål å samle inn tilsvarende eller mer enn fjorårets russekull, som samlet inn omtrent 100.000 kroner, forteller Eline Jelsnes som er medieansvarlig i Mysen-russens Krafttak mot kreft-komité.

Elevene i Krafttak mot kreft-komiteen forklarer at 100 % av pengene de samler inn går til forskning på kreftformer med lav overlevelse, samt til gode omsorgstilbud for både pasienter og pårørende.

– Kreft vil mest sannsynlig ramme oss alle en gang i livet. Det kan være deg, familiemedlemmer eller venner. Hele 1/3 av innbyggerne i Norge vil få kreft i løpet av livet sitt. Derfor mener vi at denne aksjonen er den viktigste russeknuten vi har, og vi er stolte over å kunne hjelpe i årets krafttak mot kreft, sier Jelsnes.

Kampen for livet

Selv om russen arrangerer aksjonen i samsvar med Kreftforeningen, har de oppfordret både 1. og 2. trinn ved Mysen videregående til å gå sammen med dem.

– Tilsvarende ønsker vi at foreldre, bekjente, lærere og andre som ønsker å gå med bøsse 11. mars melder seg på. Vi i Krafttak mot kreft-komiteen oppfordrer folk i nærmiljøet til å gi to eller tre timer av livet sitt for å kunne redde et annet. Vi håper du er hjemme, og takker på forhånd for alle donasjoner gjennom den digitale innsamlingen. Både store og mindre beløp gjør en forskjell. Bli med oss i kampen for livet, lyder den klare oppfordringen fra elevene.

Siden de første bøssebærerne gikk fra dør til dør i 2006 er det blitt samlet inn over 300 millioner kroner til kreftsaken gjennom Krafttak mot kreft. Det opplyser kreftforeningen på sine nettsider.

Hver aksjon har et tema, som i år er; Kreftformer som få overlever.

I dag overlever sju av ti nordmenn kreft, men bak statistikken skjuler det seg ifølge foreningen store forskjeller. Blant annet overlever to av ti lungekreft og færre enn én av ti overlever bukspyttkjertelkreft.

Kommentarer til denne saken