Smaalenenes Avis melder om at ni personer har fått påvist korona i løpet av gårsdagen. Syv av dem som har fått påvist smitte er nærkontakter til tidligere smittetilfeller. En har ukjent smittested, og en er smittet i forbindelse med utenlandsopphold.

Torsdag testet Indre Østfold kommune 88 personer, og fredagens bekreftede smittetilfeller har fått konsekvenser for to skoler.

– Det er påvist smitte tilknyttet 4. og 6. trinn på Moen skole i Askim. 33 elever og 5 ansatte er i karantene og skal testes. Smittetilfeller kan også knyttes til Mysen videregående skole. 11 elever og 6 ansatte er i karantene og skal testes, forklarer kommunikasjonssjef i Indre Østfold kommune, Mimi Kopperud Slevigen.

Både elever og ansatte ved skolene er informert.

I Sarpsborg ble det i går påvist fem nye smittetilfeller. Tallet holder seg nede fra tidligere dager denne uka hvor det ble registrert henholdsvis 10, 21 og 19 nye tilfeller. Alle koronatilfellene som er påvist det siste døgnet, har kjent smittevei.

Fredrikstad kommune registrerte syv nye smittetilfeller det siste døgnet. Alle er nærkontakter til kjente smittetilfeller.

Halden kommune viser til gode nyheter i dagens smitterapport, og har kun ett registrert smittetilfelle fra fredag 23.april. Her er smitteveien avklart til en privat sammenkomst. Sist gang det ble registrert kun ett nytt tilfelle i Halden, var tirsdag i forrige uke.

Også i Moss kommune er smittetallene på vei ned, og de melder om kun to nye tilfeller det siste døgnet. Begge smittetilfellene er kjente nærkontakter.

Rakkestad kommune har ikke kommet med nye smittetall siden fredag kveld, da to personer fikk påvist covid-19.