Gå til sidens hovedinnhold

Rakstinger på glattisen

Artikkelen er over 4 år gammel

Nå er skøyteisen perfekt!

Når isen kommer, kommer også rakstingene. Dette takket være en skøytegruppe, som år etter år gjør en iherdig innsats i å bringe is på banen.

Tilbake etter skøyteulykke

Victoria Marciniak (10) hadde snøret på seg danseskøytene og utstyrt seg med hockeykølle og hjelm torsdag ettermiddag. Når den kalde vinden endelig snudde, utfordret hun pappa Waldemar til hockeykamp på isbanen.

– Dette er første gang i år jeg står på skøyter. Banen er veldig bra, konstaterer hun.

For pappa Waldemar var det et spesielt gjensyn med skøytebanen på Bergenhus. Sist han sto på isen endte det dramatisk.

– I januar i fjor kolliderte jeg på skøytebanen og brakk kragebeinet. Jeg ble hentet i ambulanse og måtte operere, og dette er første gangen jeg står på skøyter siden ulykken, sier han.

Nå var han heldigvis tilbake på glattisen igjen og hadde selskap av flere skøyteglade rakstinger. I helgen er det meldt sol og noen få minusgrader før det i neste uke er spådd varmere vær, så dersom du ønsker å utnytte skøytebanen er dette helgen for det.

Iherdig dugnadsinnsats

At Rakkestad har gleden av å skryte på seg Østfolds største isflate for allmenn bruk, har vi Rakkestad Skøytegruppe å takke. Hvert år legger skøytegruppas medlemmer ned en iherdig dugnadsinnsats med å islegge og vedlikeholde den 9000 kvadratmeter store skøytebanen.

Kommentarer til denne saken