(Halden Arbeiderblad)

Slik ser det ut ved Abbortjenn etter skogbrannen her natt til tirsdag. Martin Willard ved Halden brannvesen og Ole Martin Kristiansen og Helén Edvardsen ved Sivilforsvaret har jobbet med etterslokking i natt. Nå passer de på at brannen ikke blusser opp igjen.

Etterslokking

Det har vært tre branner: Ved Kjetangen på Aremark-siden av Store Erte, ved Abbortjern i Halden kommune og ved Remnevannet i Aremark.

– Da jeg kom på jobb ved 22-tiden hadde kollegene mine i Halden brannvesen allerede god kontroll på denne skogbrannen. Vår jobb i natt har være å drive med etterslokking og passe på at brannen ikke blusser opp igjen, sier Martin Willard ved Halden brannvesen.

 

– Det har gått noen tusen liter vann her i natt, nikker Helén Edvardsen som kom til stedet sammen med sin kollega Ole Martin Kristiansen i Sivilforsvaret ved 00.30-tiden natt til tirsdag. De tok over for mannskap fra Halden som allerede hadde gjort en innsats.

Det lukter fortsatt brent av den svidde skogbunnen, men de fleste større trær ser ut til å ha klart seg.

 

Ferske spor etter lynnedslag

Hva brannen skyldes er for tidlig å slå fast, men det er tydelige og ferske spor etter et lynnedslag i ett av trærne midt på området som har brent. Derfor er det svært sannsynlig at brannen startet som følge av et lynnedslag under tordenværet mandag.

 

Også de to andre stedene hvor det har brent i skogbunnen, ved Store Erte og på andre siden av kommunegrensen til Aremark, har det vært mannskap på plass i natt for å etterslokke og sørge for at brannen ikke skal blusse opp igjen.

Brannområdet ved Abbortjenn ligger omlag 700 meter fra riksvei 21. Her ved brannbilen, har Tobias Rød ved Halden brannvesen stått ved pumpene i hele natt.

Bildeserie

BILDER: Skogbrann i Halden og Aremark