I forbindelse med en omlegging i systemene hos Skatteetaten, har det dukket opp en feil. Nav vet ikke hvor mange som er rammet. Feilen gjør at personer som mottar utbetalinger fra Nav, kan ha blitt trukket for mye i skatt i januar, skriver NRK.

Om du er rammet av feilen, må du selv gå inn på Skatteetatens nettsider for å bestille deg et nytt skattekort med prosenttrekk.

I en pressemelding skriver Skatteetaten at feilen kan ramme dem som mottar uføretrygd, pensjon og overgangsstønad, sykepenger, foreldrepenger, svangerskapspenger, arbeidsavklaringspenger, dagpenger, omsorgspenger og pleiepenger fra NAV.

«Skatteetaten beklager ulempene som et feilaktig høyt skattetrekk kan medføre. Vi samarbeider med NAV om tiltak for å redusere omfanget og finne gode løsninger», heter det videre i pressemeldingen.

- For dem som har mottatt penger fra flere enn Nav, og som har hatt tabelltrekk, kan det ha blitt feil utbetaling, sier kommunikasjonsdirektør Mariken Holter i Skatteetaten, til NRK.

- Hvis man legger merke til at man har fått mindre utbetalt enn vanlig, bør man sjekke skattetrekksmeldingen sin. Er man usikker, kan man ta kontakt med Nav eller Skatteetaten, fortsetter hun.

Om du er blant dem som har blitt trukket for mye i skatt i janur, vil Nav kunne tilbakebetale pengene etter at du har hentet ut et nytt skattekort, og etter at Nav har hentet det nye skattekortet fra Skattetatens systemer.

- Foretar du deg ikke noe, får du pengene automatisk tilbakebetalt i skatteoppgjøret, men det blir ikke før i juni 2019, sier Holter til NRK.