Still dine spørsmål til Roar fra Skatteetaten

SVARER DEG: Seniorrådgiver Roar Lyby fra Skatteetaten stiller til nettmøte 23. april  fra klokken 12.30 - 14.30.

SVARER DEG: Seniorrådgiver Roar Lyby fra Skatteetaten stiller til nettmøte 23. april fra klokken 12.30 - 14.30. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Leveringsfristen for skattemeldingen er 30. april. Allerede nå kan du spørre Roar Lyby fra Skatteetaten om det du lurer på. Onsdag 24. april i tidsrommet 13:00 - 15:00 svarer han på dine spørsmål.

DEL

(Fredriksstad Blad) I disse dager er det mange som har ulike spørsmål knyttet til skattemeldingen, som skal leveres innen 30. april.

– Spørsmålene kan blant annet dreie seg om føring av inntekter og fradrag, sier Roar Lyby, som er seniorrådgiver i Skatteetaten.

– For eksempel er rentefradraget på private lån ikke forhåndsutfylt, men noe du selv må legge til. Pendlerfradrag og foreldrefradrag knytter det seg ofte også spørsmål til.

Sjekk tallene

Lyby vil også minne om at alle må sjekke skattemeldingen sin. Er det feil i forhåndsutfylte opplysninger fra for eksempel arbeidsgivere eller banker, må dette rettes.

– Husk at det er du som kjenner dine økonomiske forhold best. Bruk litt tid til å tenke tilbake på fjoråret. Hva skjedde i 2017 som kan ha fbetydning for skattemeldingen? Kanskje har du kjøpt leilighet, arvet, giftet deg eller blitt aleneforsørger? Ikke risiker å gå glipp av fradrag eller å få tilleggsskatt fordi du ikke har sjekket tallene. Det er viktig at alle tar seg tid til å gjøre denne jobben, påpeker Lyby.

Laster nettmøte...

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken