Hans Sæle kommer fra Vestfold og betegner seg som en «fusjonist», en kunstner som arbeider fritt i hele spekteret fra realisme til abstrakt / nonfigurativt.

I nedstengningsperioden 2020–22 arrangerte galleri Ulving i Tønsberg en utstilling med malerier av Hans Sæle og grafikk av Edvard Munch. Dette var Sæles første offisielle utstilling i Norge på mange år.

I Sverige har Hans Sæle hatt et tett samarbeid med galleri Mollbrink, og deltok blant annet på Nordic Masters, en utstilling som ble vist i tre amerikanske museer, senest i Nordic Heritage Museum, et museum som er sponset av Bill & Melinda Gates Foundation. I USA er Hans Sæle representert i samlingen til J.P. Morgan.

Skandalekunstneren.

Eldre kvinne besvimte på åpning av en Hans Sæle utstilling.

Utstillingen ble stengt mens pressen var til stede da et symbolsk maleri forestillende et korsfestet barn ble for sterk kost.

Dagbladet betegnet i 1979 Hans Sæle som 1970-tallets største skandalekunstner i Norge etter den mye omtalte Fredsbarnskandalen.

Senere kom Primalskrikskandalen i Sandefjords Kunstforening, offentlig brenning av kunst i protest og andre skandaler. Hans Sæle trakk seg tilbake fra offentligheten rundt 1985 og holdt en lav profil i mange år, men planlegger en hyppig utstillingsvirksomhet, og takket derfor med glede ja til invitasjonen fra Atelier Sandstø Kjøll.

Da utstillingen ble båret inn hos Atelier Sandstø Kjøll i Storgaten, spurte en distingvert «rakker»: Er dette noe for folk i Rakkestad, da?

Og med det er oppfordringen på plass: Er denne utstillingen noe for folk i Rakkestad. Kom og vurder det selv!

Utstillingsperiode: 16. juni – 2. juli 2022

Om Atelier Sandstø Kjøll

  • Drives og eies av de to kunstnerne Kari Sandstø Kjøll og Øystein Kjøll.
  • Her presenterer de sin egen malerkunst, historier i stålstreng, betong, tre og søm arbeider.
  • Atelierets lokaler i Storgaten har de utstillinger av egen kunst, og inviterte kunstnere.
  • Det arrangeres også kurs, events og konserter.