Fredag 23. oktober var det en fornøyd gjeng med carpetbowlsspillere som kunne reise hjem fra turneringen i Aremarkhallen med langt mer enn bare godt humør i bagasjen. I alt stilte rakstingene med tre lag i turneringen for Carpetbowls, som tidligere er omtalt som et folkehelsetiltak av Rakkestad Avis. De har også fått midler fra kommunen for å sikre aktiviteten her i bygda, slik at de eldre skal få nok trim og mosjon.

Sporten baserer seg på konkurranseidretten Bowls, mens teppeutgaven av spillet er spesielt tilpasset eldre utøvere.

Enkelt forklart så skal en i Carpetbowls skru en kule rundt et hinder i håp om å komme så nært en utlagt markør som mulig. På mange måter minner sporten om en blanding av hagespillet boucha og curling.

– Avgjort med sistekula

Aktivitetsstøtten fra kommunen ser ut til å gi avkastning i form av resultater. Odd Graarud, som spilte på det seirende laget kan fortelle om en spennende finale for spillere og publikum i Aremarkhallen.

– En skikkelig triller, det var det! Det var mot Spydeberg da, som regnes som et av de beste lagene her i området. Så det var ekstra herlig å slå de, sier han om den avgjørende kampen.

– Det ble avgjort med sistekula. Vi tok det siste poenget vi trengte, sier Graarud, som også hadde støtte av en heiagjeng bestående av tilreisende rakstinger fra miljøet i bygda.

Sterke resultater

For det var ikke bare vinnerlaget fra Rakkestad som gjorde det godt. Faktisk var den ene semifinalen i turneringen en ren Rakkestad-match. Etter sterke gruppeseiere i de innledende rundene ble det altså både første- og tredjeplass på lagene fra Rakkestad.