Samler inn penger til sulterammede

TIL KATASTROFEN: Sylvia Westby Johansen og Ann-Cathrin Martinsen bidro for sulterammede i Øst-Afrika.

TIL KATASTROFEN: Sylvia Westby Johansen og Ann-Cathrin Martinsen bidro for sulterammede i Øst-Afrika.

Artikkelen er over 3 år gammel

Rakkestad Røde Kors har mobilisert for de sulterammede i Øst-Afrika.

DEL

Lørdag var organisasjonen til stede på flere steder i Rakkestad sentrum for å samle inn penger til katastrofen i Øst-Afrika. Primus motor lokalt var Røde Kors ungdom, og de solgte kaker til inntekt for pengeinnsamlingen.

Lørdag var selve aksjonsdagen, men Sylvia Westby Johansen i Rakkestad Røde Kors forteller at innsamlingen også vil fortsette med kakesalg på videregående skole noen dager framover.

Det er landene Jemen, Somalia og Sør-Sudan som er rammet. Om lag 20 millioner mennesker har behov for nødhjelp. Pågående konflikt gjør det svært vanskelig å forebygge utfordringer ved tørke, fordi mennesker må flykte fra hjemmene sine.

I tillegg til konflikt og i utgangspunktet dårlig tilgang til mat, opplever Sør-Sudan nå en inflasjon på 800 prosent, som betyr at matvarepriser blir ekstremt høye.

I enkelte områder av Somalia har vannpriser blitt tredoblet og manglende tilgang på vann fører også til økt konflikt. Nomader må forflytte seg lenger for å få mat og vann til husdyr.Konflikten i landet vanskeliggjør Jemens mulighet til å importere mat utenfra. I verste fall fører dette til at lokale markeder ikke får tilgang til mat og en vedvarende situasjon kan føre til hungersnød, også i Jemen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken