– Det morsomste er løftene

KOSTE SEG: Anna Sofie Solbrekke (7), Julia Stepien (7) og Nora Kristine Vassbotn (7) hadde gledet seg veldig til juleoppvisningen. Rundt 800 publikummere dukket opp i Rakkestadhallen denne lørdags ettermidagen.

KOSTE SEG: Anna Sofie Solbrekke (7), Julia Stepien (7) og Nora Kristine Vassbotn (7) hadde gledet seg veldig til juleoppvisningen. Rundt 800 publikummere dukket opp i Rakkestadhallen denne lørdags ettermidagen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det mener Nora Kristine Vassbotn (7) som var en høytsvevende Rudolf under lørdagens juleoppvisning.

DEL

Dette er den tredje juleoppvisningen Nora Kristine Vassbotn er med på, siden hun ble medlem av RIF turn. Sjuåringen elsker hobbyen sin, og aller mest elsker hun nye utfordringer på turnmatta.

– Det siste året har vi øvd mye på pyramider og løft, og det er det aller morsomste med turningen synes jeg. Det er også det vanskeligste, men jeg har heldigvis ikke høydeskrekk, så jeg er ikke redd for å falle ned. I dag skal jeg være øverst i et tineløft, forteller den søte jenta med rød nese for anledningen. Temaet for årets juleoppvisning var «jul og vinter», og de mange publikummerne fikk et gledelig møte med alt fra rudolfer, nisser, snømenn, engler og alver.

Imponerte

Julenissen møtte publikum allerede utenfor Rakkestadhallen i form av Øystein Kjøll, som passet perfekt til rollen. Sammen med sin kone Kari Sandstø Kjøll, serverte han gløgg, pepperkaker, pølser og ikke minst godt stemning, før turngruppas Iselin Jensen Messa og Anna Sofie Lier kunne ønske en fullsatt Rakkestadhallen velkommen til årets juleoppvisning. Nærmere 300 turnere fordelt over 16 ulike partier viste fram hva de hadde lært i sesongen som gikk. Først ut på matta var Christine Høies mixtropp. Selv om jentene kun hadde hatt litt over to dager å øve på, serverte de et fyrverkeri av et åpningsnummer etterfulgt av et flott gjennomført show med mye sjarm og ikke minst bøttevis av talent. At den lokale turngruppa har bidratt til å fostre en rekke talenter, er det ingen tvil om, noe imponerende løft og spenstige sprett på trampetten var et bevis på.

– Med denne juleoppvisningen legger vi bak oss en flott høst i turngruppa. I denne sesongen har vi fokusert mer på det sportslige, der gymnastene har fått øve på turn, akrobatikk, trampett, tumbling og styrke mesteparten av sesongen, og ventet med å øve på program før de siste treningene før jul, sier Messa.

(saken fortsetter under bildeserien)

Godt forankret

RIF-leder Håvard Larsson var dagens konferansier. Han satt på første rad med blant andre ordfører Ellen Solbrække og tre av RIFs æresmedlemmer, Mette Messa, Hilde Heidenberg Lund og Astrid Westbye. Tre damer som har betydd mye for at turn har blitt en så godt etablert idrettsgren i bygda. Nevnte Messa og Lier har bidratt med å føre den gode tradisjonen videre. De fortalte om en ivrig gjeng turnere, trenere og foreldre.

– Vi hadde aldri klart å gjennomføre noe som dette uten et godt samarbeid mellom trenere og styret. Tusen takk for at dere står på uke etter uke og planlegger, deltar på møter og arrangementer, og er et forbilde for gymnastene våre. Vi takker også foreldre for at de stiller opp, og vår hovedsponsor Marker Sparebank, avslutter Lier.

Artikkeltags