RIF stanser all fotballaktivitet

TAR GREP: Fotballgruppa besluttet torsdag å stanse all aktivitet.

TAR GREP: Fotballgruppa besluttet torsdag å stanse all aktivitet. Foto:

Fotballstyret besluttet torsdag formiddag å stanse all fotballaktivitet med umiddelbar virkning.

DEL

Det skriver leder i RIF fotball, Kåre Kristiansen, på klubbens facebookside.

- Det har det siste døgnet vært en kraftig eskalering av smittede i Norge, og det gjøres nå store tiltak i Rakkestadsamfunnet for å begrense spredning av viruset. Da er det viktig at vi i fotballfamilien tar vårt ansvar i denne samfunnsdugnaden, skriver Kristiansen på vegne av styret i RIF Fotball.

Det betyr at alle treninger, kamper, møter og annen fotballrelatert aktivitet blir stanset inntil videre, klubbhuset til RIF blir også stengt.

Full stans over hele landet

Bare en time etter at RIF Fotball gikk ut med nyheten om at de stanser all aktivitet, sendte NFF en pressemelding om at samtlige klubber skal stanse aktiviteten umiddelbart. I skrivet fra NFF står det følgende:

«Norges Fotballforbund har vedtatt at all breddeaktivitet stoppes ut april. Dette innebærer all form for trening, samlinger og kampaktivitet.Vedtaket kommer som følge av FHIs anbefalinger om tiltak for å hindre spredning av koronaviruset i Norge. NFF følger situasjonen tett og er sammen med NIF i løpende dialog med helsemyndighetene.

Onsdag kom helsemyndighetene med nye retningslinjer for gjennomføring av arrangementer i Norge, og på bakgrunn av dette har NFF besluttet å innstille all aktivitet på breddenivå. Idrettslag som har spørsmål vedrørende dette bes ta kontakt med sin lokale fotballkrets. Informasjon vil også bli oppdatert på fotball.no

- Vi har over 370 000 aktive medlemmer, og veldig mange er involvert i fotballen på ulike måter hver eneste dag. NFF har et stort samfunnsansvar, og i likhet NIF og resten av Idretts-Norge tar vi situasjonen på alvor og følger rådene fra helsemyndighetene for å bidra til å begrense spredningen av koronaviruset, sier Pål Bjerketvedt, generalsekretær i Norges Fotballforbund.

I løpet av dagen vil det komme en oppdatering på hva som skjer med Toppserien, Eliteserien, 1. divisjon kvinner, OBOS-ligaen og PostNord-ligaen.»

Med dette som varsel til alle vår klubber stopper vi herved all nevnt aktivitet inkl kurs, samlinger, kamper og treninger fra skrivende stund står det videre.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken