Fotavtrykk avslørte innbruddstyven

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Rakstingen i begynnelsen av 40-årene er dømt for en rekke forhold i Sarpsborg tingrett, blant annet for innbruddet på Østfold paintball- og aktivitetssenter.

Mannen nektet for innbruddet på paintball- og aktivitetssenteret helt til politiet konfronterte han med fotavtrykk fra stedet. Dette forklarte rakstingen med at han i ren nysgjerrighet hadde oppsøkt åstedet etter å ha oppdaget at det hadde blitt gjort tyveri der.

En forklaring som ikke falt i god jord hos tingretten, som på bakgrunn av dette tyveriet samt et tyveri til, kjøring i påvirket tilstand og fire overtredelser av legemiddelloven, dømte han til totalt 60 dagers fengsel, derav 30 dager som gjøres betinget med to års prøvetid. Han måtte også betale 5000 kroner i bot og tapte førerkort i to år.

Brukt hasj og amfetamin

Det var i oktober i fjor at mannen skal ha tatt seg inn i Østfold paintball- og aktivitetssenter på Industrifeltet i Rakkestad, og stjålet med seg blant annet en flatskjerm og diverse paintballutstyr. Dette skal han ha gjort sammen med sin tidligere kjæreste. Han skal også et år tidligere ha stjålet med seg verktøy fra en bolig i Erthevannsveien.

I tillegg til to tilfeller av tyveri, sto han tiltalt for å ha kjørt bil uten førerkort med en promille på 1,2 prosent. Det var i november 2013 han ble stanset av politiet i Halden. Han innrømmet å ha inntatt rivotriltabletter og røyket hasj. Blodprøven viste også at han hadde tatt amfetamin.

Han har også tilstått å ved tre tidligere anledninger ha røyket hasj, og sa i retten at han hadde brukt det narkotiske stoffet siden han var 10 år gammel og røyket det i snitt 2–3 ganger i måneden.

Fengsel og bot

Rakstingen er tidligere domfelt fire ganger i løpet av en tidsperiode på ti år, og er også bøtelagt flere ganger.

Denne gangen ble han dømt for et grovt tyveri, et simpelt tyveri og for kjøring i påvirket tilstand, samt fire overtredelser av legemiddelloven. Han ble i Sarpsborg tingrett dømt til 60 dagers fengsel, derav 30 dager gjøres betinget med en prøvetid på to år. Han fikk også en bot på 5000 kroner.

Sist måned skrev vi også om en annen mann i 40-årene fra Rakkestad som fikk fengselsdom etter å ha blitt dømt for 13 forbrytelser.

Lensmann i Rakkestad Svein Midtskog er nå godt fornøyd med å få oppklart sakene og få de «aktive» rakstingene dømt.

– Dette er to personer med mange forhold på seg, vi har hatt et godt samarbeid med Sarpsborg-politiet og fornøyd med oppklaringen, sier han til Rakkestad Avis.

Artikkeltags