Gå til sidens hovedinnhold

Dømt for bruk av strømhalsbånd

Artikkelen er over 4 år gammel

Mens samboeren fikk bot, ble Rakkestadkvinnen dømt til 21 dagers ubetinget fengsel.

Dommen falt i Borgarting lagmannsrett tidligere denne uken.

Samboeren som også benyttet seg av det samme båndet på samme hund ble straffet med en bot. Han stiller seg uforstående til at kvinnen blir straffet med 21 dagers utbetinget fengsel.

– Jeg synes det er helt vilt at det er så stor forskjellsbehandling når det er akkurat den samme saken og vi har gjort akkurat det samme, sier han.

Også kvinnens forsvarer mener straffen er for streng.

– Jeg mener dette forholdet er relativt uskyldig, og hun burde fått en bot slik samboeren fikk. Det er ingen rimelig sammenheng mellom det hun har gjort og straffen hun har fått, sier kvinnens forsvarer, Erik Mattias Parmer, til NRK.

Må i fengsel

Dommen på 21 dager er en skjerpet straff fra tingretten, der ble dømt til 15 dagers fengsel. Politiadvokat Elisabeth Rastad mener dommen er unik.

Les også

Må i fengsel for å bruke strømhalsbånd på hund

– Mattilsynet har gitt overtredelsesgebyr på enkeltsaker når det gjelder bruk av strømhalsbånd, men jeg er ganske sikker på at det er første gang det kommer en domfellelse på dette, sier hun til NRK.

Hundeeieren står fortsatt på sin forklaring om at det var oppretteren som anbefalte strømbåndet, noe oppdretteren på sin side benekter.

– For høy straff

Forsvareren mener straffen er for høy og at det hadde vært bedre med en bot.

– Hun har brukt et halsbånd som er i åpent salg i Norge. Nå har hun fått en straff på ubetinget fengsel. Det er svært urettferdig. Halsbåndet virket bra på hunden, da den ble roligere, sier han til nettsiden.

Les også

Hundeeier anker dommen

Saken er anket til Høyesterett.

Kommentarer til denne saken