- Det var så å si dødt løp, så det hadde blitt urettferdig å skille, sier Sollie til Rakkestad Avis.

Hun avslører at det er Os- og Bergenhus skole som har stukket av med seieren, og at de kommer til å få dele premien som er bøker for 10.000 kroner til skolebiblioteket.

- Jeg håper de blir fornøyd, og gleder meg til å komme på besøk med bøkene. De skal få lov til å sette opp en ønskeliste over hvilke bøker de kan tenke seg, konstaterer Sollie.

Over 100 nye deltakere

Totalt har det i år blitt lest 669.329 sider fordelt på 491 deltakere fra de tre barneskolene i Rakkestad.

- Det er veldig forskjellig hvor mye barna har lest, noen har for eksempel kommet over nivå 50 og har lest mange tusen sider, mens andre ikke har lest så mye. Men alle har gjort en imponerende innsats, og vi er veldig fornøyd med oppslutningen. I fjor var det 374 barn som var med i Rakkestad, så deltagelsen har økt med over 100, fastslår Sollie.

- Barna har brukt biblioteket flittig

Skolekonkurransen har blitt avgjort ut fra hvor mye som har blitt lest prosentvis, i forhold til hvor mange elever det er på skolen. Mange har blitt motivert til å være med, da det i tillegg til skolekonkurransen har vært fine premier underveis.

- Barna har brukt biblioteket flittig, og de har både lest, spilt PlayStation og drevet med fargelegging. Det virker som de synes at det er hyggelig å være her, og det er vi selvfølgelig veldig glad for. Hvis Sommerles fører til at barna blir glad i bøker og ønsker å finne historiene som er mellom to permer, så er det helt topp, avslutter Sollie fornøyd.