Pubquiz er krydder i livet – bare spør Tom Helgerud (70)

Ola Svanstrøm leser opp spørsmålene på Club Kaos i 2014. Fredag er han på plass igjen som quizmaster samme sted. I år er det 15. året pubquizen krydrer utelivet i Askim med innfall og utfall og hjerneskarp konkurranse i hyggelig lag. ARKIV

Ola Svanstrøm leser opp spørsmålene på Club Kaos i 2014. Fredag er han på plass igjen som quizmaster samme sted. I år er det 15. året pubquizen krydrer utelivet i Askim med innfall og utfall og hjerneskarp konkurranse i hyggelig lag. ARKIV

Artikkelen er over 2 år gammel

Nevn ordet quiz for Tom Helgerud og du har en livlig samtale gående.

DEL

ASKIM: I dag fyller mannen 70 år, må vite – men han har ikke gått lei av å bryne hodet sitt på mer eller mindre intrikate quiz-spørsmål, stilt i en sosialt tilbakelent atmosfære hvor skuldrene er lave, men hvor konkurransemomentet holder hodene klare. Ofte har han jo laget spørsmålene selv også, som quizmester.

15 år med quiz

Fredag er det på'n igjen. For femtende året i Askim, tro det eller ei. Tida går, innser Tom, men ikke desto mindre er han klar for en ny runde med spørsmål og svar på Club Kaos i Skolegata. Som deltager. Og ryddegutt.

Quizmaster har han vært i omtrent halvparten av de 15 årene. Fredagens spørsmål er det Ola Svanstrøm som står ansvarlig for. Det kan bli vrient nok, tror Tom, men det skal være noe for alle.

– Det er allmennquiz. To ganger 20 spørsmål har vært malen hele tiden, forklarer Helgerud.

Plass til flere

– Når startet pubquizen i Askim, og hvem ledet moroa?

– Det begynte på Ludium i 2003 med anglofile Vidar Unnerud som quizmester. Siden har vi vært flere steder og hatt mange quizmestere. Jeg synes egentlig det er imponerende at vi har klart å holde det gående i så mange år.

LES OGSÅ: Skal kåre byens beste quizlag: – Det er rett og slett god underholdning

– Hvordan er oppslutningen?

– Den holder seg ganske bra, vi er 10-12 lag nå, med trofaste deltagere. Vi har vært oppe i 16-17 lag. Problemet er å holde på dem som bare dropper innom en sjelden gang. Vi hadde satt stor pris på å få med flere, sier

Rene inkvisisjonen: Vidar Unnerud fyrer løs, spørsmålene hagler over deltakerne. Konsentrasjonen og spenningen er til å ta og føle på: Hvem vet mest i kveld?
Ludium pub *** Local Caption *** Rene inkvisisjonen: Vidar Unnerud fyrer løs, spørsmålene hagler over deltakerne. Konsentrasjonen og spenningen er til å ta og føle på: Hvem vet mest i kveld?

Rene inkvisisjonen: Vidar Unnerud fyrer løs, spørsmålene hagler over deltakerne. Konsentrasjonen og spenningen er til å ta og føle på: Hvem vet mest i kveld? Ludium pub *** Local Caption *** Rene inkvisisjonen: Vidar Unnerud fyrer løs, spørsmålene hagler over deltakerne. Konsentrasjonen og spenningen er til å ta og føle på: Hvem vet mest i kveld? Foto:

God underholdning

– Hvordan forbereder du deg som deltager til de store pubquiz-slagene?

– Jeg forbereder meg ikke i det hele tatt!

– Så har du vel klisterhjerne og kan mye om det meste?

– Egentlig ikke. Jeg er vel best på sånne litt sære ting, påstår 70-årsjubilanten.

– Hva er stas med quiz?

– Det er spennende, det er moro, ikke minst er det sosialt – og det er god underholdning!

pubquiz
Esther Hoel og Tom Helgerud *** Local Caption *** pubquiz
Esther Hoel og Tom Helgerud

pubquiz Esther Hoel og Tom Helgerud *** Local Caption *** pubquiz Esther Hoel og Tom Helgerud Foto:

Artikkeltags