To Rema 1000-ansatte på Østlandet skal ha tatt seg betalt for å ansette utlendinger

Artikkelen er over 1 år gammel

To Rema 1000-ansatte i Akershus er siktet for grov korrupsjon.

DEL

(Halden Arbeiderblad) Ifølge NRK ble de to personene pågrepet av politiet torsdag 4. oktober. Den ene personen er en 46 år gammel mann, den andre en mann i 20-årene.

Det ble først meldt at dette handlet om en butikk i Østfold, men er senere rettet til å være i Akershus.

Ifølge politiet skal de ha gjort følgende:

Mann (46):

Skal ha mottatt en engangssum for å ansette personer av utenlandsk opprinnelse. I tillegg skal han ha tatt 15 prosent av lønna deres.

Mann i 20-årene:

Skal først ha tatt betalt for å få seg jobb på Rema 1000. Deretter skal han ha formidlet betaling fra andre ansatte for at de skulle ha jobb.

– Politiet har grunn til å tro at disse har mottatt penger av andre ansatte. Måten det er gjort på gjør at vi har funnet grunn for å sikte dem for korrupsjon, sier politiadvokat Mathias Emil Hager i Øst politidistrikt til NRK.

– Risikerte oppsigelse

Forsvareren til den yngste av de to siktede forklarer overfor NRK at klienten hans har vært i en tvangssituasjon, og at den unge mannen selv betalte en del av sin egen lønn til 46-åringen.

– Han risikerte oppsigelse eller å miste jobben hvis han ikke betalte hva denne hovedmannen krevde, sier forsvarer Even Rønvik.

Rema 1000 tipset selv

Det var Rema 1000-kjeden selv som tok kontakt med politiet og tipset dem om saken etter at de hadde mottatt en bekymringsmelding. Matkjeden ønsker selv ikke å kommentere saken fordi den er under etterforskning.

Sille Heidar er forsvarer for 46-åringen. Hun opplyser til NRK at klienten hennes ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen.

Artikkeltags