Gå til sidens hovedinnhold

Nissefar i trøbbel: - Førjulsmoro for små og store

Artikkelen er over 4 år gammel

Den kritikerroste teaterforestillingen «Natt i Nisseland» settes opp i Rakkestadhallen 15. desember. Det er sarpingen Philip Bøckmann som er produsent.

– Dette er deilig førjulsmoro for både små og store, sier Bøckmann om stykket.

Stor interesse for «Natt I Nisseland»

Philip Bøckmann har lang erfaring som skuespiller selv om han bare er 29 år-gammel. Han har satt opp en del egenproduserte stykker, juleshow, hatt en av rollene i Peer Gynt-stykket «Peer, du lyver» på Riksteateret, og nå sist som trikkefører Syversen i «Folk og røvere i Kardemomme by» på Nydalen i Oslo.

Nå reiser han rundt med forestillingen «Natt i Nisseland», skrevet av Benedict Parton, produsert av Philip Bøckmann. Stykket høstet ros for scenografi, animasjon, musikk og gode sangere i Fredriksstad Blad, som trillet en femmer på terningen nå nylig.

Dette er det andre året stykket settes opp. Og det er på grunnlag av fjorssuksessen at forestillingen er blitt så populær. Bøckmann forteller at forhåndssalget av billetter har vært vesentlig større i år enn i fjor.

På bakgrunn av fjorårssuksessen har produsenten utvidet til 22 forestillinger i år. Stykket blant annet spilles på selveste Chat Noir i Oslo. I tillegg besøker det teaterensemblet flere steder og byer i Østfold, Oslo og Akershus, samt Nøtterøy og Hjertnes i Vestfold.

– Det er fantastisk at så mange ønsker å se stykket. «Natt i Nisseland» er gøy for alle, og med fengende sanger, et mysterium som skal løses, ispedd både glede og sorg, gir vi publikum en fin teateropplevelse før jul, sier en sprudlende glad produsent, Philip Bøckmann, som for øvrig selv også spiller en viktig rolle i stykket.

Nissefar forhekses

Stykket handler om onde krefter som forhekser Nissefar.

– Det blir kaos. Saken må løses for det er snart julaften, og Nissefar må reddes, forteller produsent Philip Bøckmann.

Stykket som inneholder en herlig blanding av teater, dans, sang og musikk, spilles av barn, ungdommer og voksne med masse teatererfaring og faglig dyktighet.

Blant annet har teatergruppen Diorama i Sarpsborg flere barn og ungdommer med i stykket. Oppsetningen høstet gode kritikker på de stedene de spilte i fjor, og Bøckmann forteller at de også har spennende overraskelser å by på til årets oppsetning.

– Det er blant annet komponert flere nye sanger til forestillingen, og vi har jobbet med manuset for å gjøre publikumsopplevelsen enda bedre, forteller han.

Regissør med utdannelse fra New York

Bøckmann forteller at årets regissør Robin A. Eriksen er fra Fredrikstad. Han har de siste årene studert teaterfaget i New York hvor han fortsatt er bosatt.

– Med ny regissør blir det også noen endringer da han ønsker å sette sitt preg på forestillingen. Eriksen hadde for øvrig også en viktig rolle som co-regissør i Dyreparken i Kristiansand med ansvar for flere oppsetninger der nede i sommer, forteller Bøckmann.

Bøckmann forteller også at deres lysdesigner Anders Busch har tilført forestillingen ekstra spenning og en skikkelig følelse av å være i et vinterland. Busch har for øvrig også jobbet innenfor flere store forestillinger i Norge.

Natt i Nisseland

Manus: Benedict Parton 
Musikk: Benedict Parton og Trond Holter 
Regi: Robin A. Eriksen 
Musikkarrangementer: Erlend Gjerde og Johannes Groth
Lysdesign, lys og teknikk: Anders Busch, Oliver Kimmel, Lars Langsholt og Olav Kaasa 
Koreografi: Guro Karijord 
Maske og sminke: Heidi Ølberg 
Kostyme: Else-Marie Hansen 
Animatør: Christoffer Paulsen 
Produsent: Philip Bøckmann 

ROLLER: Patrick Børjesson (Claus). Beatrice Akselsen (Mina), Tom Dahlgren (Mats), Jon Erik Myre (Igor), Martin Leines (Trollmannen), Caroline Glomnes (nissemor), Preben Moseid (nissefar), Eirin Schou Fævelen (PP) og Aleksander Hovland (prinsen). 
 

Spilles: I Rakkestadhallen 15. desember.

Kommentarer til denne saken