Stor futsalturnering i Rakkestadhallen

FULL RULLE: Den 26. november braker futsalturneringen "Østfold Indoor" løs i Rakkestadhallen.

FULL RULLE: Den 26. november braker futsalturneringen "Østfold Indoor" løs i Rakkestadhallen. Foto:

Søndag 26. november går sesongens første futsalturnering av stabelen i Rakkestadhallen.

DEL

Siste søndagen i november arrangeres Østfold Indoor i Rakkestadhallen.

– Da håper vi også at mange lokale lag melder seg på. Lagene bestemmer selv hvor mange turneringer de ønsker å delta på regionalt, og beholder poengene de har samlet opp i én turnering til endt sesong. I NM kvalifiseres normalt de fire beste lagene til europeisk futsal, opplyser arrangør Kay Ingvald Thingstad Pedersen.

Østfoldlag til Europa

– I Europa møter kameratlagene etablerte futsalklubber, ikke kameratlag, og det er et stort sprang fra kameratfotball-turneringene til europeiske kamper. Til tross for overgangen, har IFS sett en god utvikling hos kameratlagene som har deltatt i Europa. Europeisk futsaldeltagelse gir mersmak og er ikke minst en god læring for lagene, opplyser Thingstad Pedersen.

IFS Indoor Football Scandinavia (IFS) ble etablert i 1998 for å gi futsaltilbud til hovedsakelig uorganiserte lag, som blant annet kameratlag og fotballklubber.

– Siden den gang har over 25. 000 lag vært registrert. Gjennom IFS sitt futsalformål kan venner utvikle sitt eget idrettslag uavhengig av en etablert fotballklubb. IFS har bevisst stått utenfor NIF, slik at IFS sine futsallag på den måten unngår mange forpliktelser og heller opplever minimalt byråkrati, sier han.

I 2002 ble IFS medlem av Det Internasjonale Futsalforbundet (AMF) og Det Europeiske Futsalforbundet (UEFS). AMF forbundsorganiserte futsal i verden fra 1972, FIFA startet egen satsing i 1989.

Les også: Slurvet bort seieren

Kårer rundens lag

Reglene i IFS Norge er til dels forenklet. Kamptiden er kortere og sporten er organisert gjennom turneringer hvor de 15 beste på maratonpoeng-tabellen etter endt sesong går videre til IFS FUTSAL-NM.

– Det kåres også rundens lag etter hver turnering hvor man får poeng i løpet av hver sesong uavhengig av hvilket lag man spiller på. De beste fra denne spiller-tabellen etter endt sesong vil bli invitert til landslagsuttak under NM om også et av lagene vedkommende har spilt for også blir seedet til NM. Altså at laget er topp 15 på maratontabellen ved sesongslutt, sier Thingstad Pedersen, som legger til at man kan finne mer informasjon om både turneringen og idrettsgrenen på fulsalforbundets hjemmesider.

Les også: – Det går mye fortere

Artikkeltags