Dirigent Vidar Eilertsen mener et strukturert styre og entusiastiske foreldre har en stor del av æren:

– Hadde det ikke vært med det styret vi har og de ivrige foreldrene som alltid stiller opp og klapper dem fram, hadde vi ikke hatt et så godt korps i Rakkestad, sier dirigenten.

Første ærespris

Konkurransen ble arrangert i Fredrikstad lørdag. Korpset har øvd målrettet fram til konkurransen siden januar, men Eilertsen mener seieren er et resultat av de siste to års systematiske arbeid.

– I konkurransen synes jeg musikantene var veldig flinke til å gjøre akkurat det vi gjør på øvelsen. De klarte å holde hodet kaldt. Når det er en slik konkurranse er det fort gjort å dra til for å gjøre noe ekstra. Det er gjerne da det går galt, sier Eilertsen. Med 91 poeng tok Rakkestad førsteplassen ett poeng foran Varteig og Hafslundsøy skolekorps. Ekstra moro var det å overskride 90 poeng. Dermed får korpset første ærespris, noe som betyr at alle musikantene holder et meget godt kunnskapsnivå. Det var en ekstra bonus.

Juniorer og aspiranter

Også juniorene og aspirantene deltok i konkurransen i sine klasser. Juniorkorpset ledet av Stephan Smith fikk underholdningsprisen, mens aspirantkorpset, som dirigeres av Eilertsen, mottok rockeprisen. Leder av Rakkestad skolekorps, Pia Bråthen forteller om en begivenhetsrik dag med stor spenning da vinneren skulle utropes. Den påfølgende jubelen var øredøvende.

Som tillitsvalgte gikk Andrea Bråthen og Stine Finpå opp for å motta premien. Begge har spilt i korpset i 12 år.

– Det var en liten drøm som gikk i oppfyllelse, innrømmer Pia Bråthen.