Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha nye aspiranter

Artikkelen er over 4 år gammel

Rakkestad skolekorps klarte utvilsomt å lokke til seg flere medlemmer på Bergenhus skole.

Fredag formiddag var de yngste elevene samlet til konsert med skolekorpset, med formål om å rekruttere nye aspiranter. Auditoriet var fylt med nysgjerrige og høyst sannsynligvis flere kommende musikanter.

– Vi har leid inn buktaleren og entertaineren Haakon Esplo som konferansier, sier leder Pia Bråthen. Hun forklarer at skolekorpset har hatt bra tilsig de siste årene, med 10 til 15 nye aspiranter hvert år.

– Men vi har plass til mange flere, konstaterer hun.

Godt samhold i korps

Konserten er blitt en årlig tradisjon. Korpset har fått god erfaring med å drive rekruttering på våren.

– I dag vil alle elevene få med seg en brosjyre hjem, opplyser Bråthen. Hun understreker at et medlemskap i Rakkestad skolekorps har mange flotte fordeler.

– Samspill er kjempeviktig. Å lære å spille et instrument er noe man kan ha glede av hele livet. Man blir aldri for gammel, fastslår Bråthen.

– Alle er like viktige! Her er det ingen som må sitte på benken, smiler hun, og kan også friste med et godt sosialt samhold på tvers av alder.

– De små har noen å se opp til og de eldste har noen å ta vare på. I tillegg er vi med på mye aktiviteter og konserter, poengterer hun.

God respons

Rakkestad skolekorps teller 60 medlemmer.

– Vi er jevnt fordelt i alder og det er kjempebra, forteller Bråthen.

Aspirantene som var med og spilte under årets konsert satt i publikumssalen i fjor. Ut fra håndsopprekkingen i publikum å dømme, får nok skolekorpset enda flere korpsmedlemmer. Responsen var svært god.

– Senere i dag skal vi ha samme konsert på Os skole. Dessverre hadde Kirkeng skole fri i dag, sier Pia Bråthen.

Kommentarer til denne saken