Lørdag er det nemlig tid for flaskeinnsamling. Flyers er allerede sendt ut til flere husstander i Rakkestad sentrum, og Bråthen forteller at hun håper at også andre som ønsker å bidra, stikker innom gamle Bergenhus skole førstkommende lørdag.

– Vi kjører kun innom husstander i Rakkestad sentrum. Det handler rett og slett om kapasitet. Men vi vet at det er mange som ønsker å støtte oss, som vi ikke har muligheten til å kjøre innom. Disse kan fortsatt levere flasker, og gjør dette direkte på gamle Bergenhus skole ved Byggeklossen barnehage, forteller Bråthen, som legger til at skolekorpset tar imot både norske og svenske tomflasker og bokser.

Flaskeinnsamlingen er en av skolekorpsets aller viktigste inntektskilder, og finner sted to ganger årlig.

– Vi startet opp med flaskeinnsamling i 2009 tror jeg det var, og har innsamling to ganger i året. Det er første lørdagen etter nyttårsaften, samt første lørdag etter påske, forteller Bråthen, som videre skryter av alle foreldre som stiller opp på denne storstilte dugnaden.

– All ære til foreldrene som stiller opp. Vi har begynt å bli ganske så rutinerte, og har bra effektivisering på sorteringen og det går virkelig unna denne dagen, forteller Bråthen til Rakkestad Avis.